28 жовтня 2019 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся авторський науково-практичний семінар для вихователів-методистів та вихователів закладів дошкільної освіти з теми «Впровадження парціальної програми «Дошкільнятам – освіту для сталого розвитку» в освітній процес закладу дошкільної освіти» за участі Наталі Василівни Гавриш, доктора педагогічних наук, професора кафедри психології і педагогіки Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету ім. Григорія Сковороди.

28 жовтня 2019 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся авторський науково-практичний семінар для вихователів-методистів та вихователів закладів дошкільної освіти з теми «Впровадження парціальної програми «Дошкільнятам – освіту для сталого розвитку» в освітній процес закладу дошкільної освіти» за участі Наталі Василівни Гавриш, доктора педагогічних наук, професора кафедри психології і педагогіки Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету ім. Григорія Сковороди.

Наталя Василівна розкрила поняття «сталого розвитку», «екологічного сліду», їх значення для усього людства, підкресливши, що перехід суспільства на засади сталого розвитку неможливий без освіти. Отже, завдання вихователів полягає в тому, щоб уже в дітей дошкільного віку формувати систему цінностей, яка визначатиме їхні вчинки й дії в майбутньому.

Учасники семінару ознайомилися з парціальною програмою «Дошкільнятам – освіту сталого розвитку», яку розроблено на засадах одного з напрямів гуманістичної педагогіки – педагогіки «емпауерменту».

У ході семінару педагоги були ознайомлені з основними підходами до проведення занять, формами і методами роботи з дітьми різних вікових категорій.

Категорія: Новини
Оберіть мову