21 лютого 2019 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся науково-практичний семінар на тему: «Медико-психолого-педагогічний супровід інноваційних проектів в умовах реформування освіти» для керівників закладів загальної середньої освіти Одеської, Миколаївської та Херсонської областей – учасників науково-педагогічного проекту «Інтелект України».

21 лютого 2019 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся науково-практичний семінар на тему: «Медико-психолого-педагогічний супровід інноваційних проектів в умовах реформування освіти» для керівників закладів загальної середньої освіти Одеської, Миколаївської та Херсонської  областей – учасників науково-педагогічного проекту «Інтелект України».

Відкрив семінар та акцентував увагу присутніх на змісті інноваційних стратегій та пріоритетів  розвитку Нової української школи  ректор академії, доктор філософії, професор Анатолій Миколайович Зубко.

Кириленко Світлана Володимирівна, кандидат педагогічних наук, доцент, начальник відділу інноваційної діяльності та дослідно-експериментальної роботи ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» розповіла про інноваційну діяльність закладу загальної середньої освіти, яка відповідала б цивілізаційним і національним викликам ХХІ століття та про роль учителя в освітній парадигмі Нової української школи.

Про педагогіку партнерства та про співпрацю  в інноваційному режимі вчителя, учня й батьківської громадськості поділилася Ольга Іванівна Кіян,  кандидат педагогічних наук, завідувач сектора експериментальної педагогіки відділу інноваційної діяльності та дослідно-експериментальної роботи ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти»

Актуальне питання «Медико-соціальні проблеми навчальної діяльності академічно здібних учнів» розкрив Георгій Миколайович Даниленко,  директор ДУ «Інститут охорони здоров’я дітей і підлітків» НАМН України, доктор  медичних  наук,  професор.

Щербакова Олена Олександрівна, старший науковий співробітник відділу гігієни дітей шкільного віку та підлітків ДУ «Інститут охорони здоров’я дітей і підлітків» НАМН України, кандидат психологічних  наук звернула увагу на важливість  психологічного супроводу академічно здібних учнів.

Кожен учасник заходу в роздатковому матеріалі отримав збірник з нормативної бази з питань реалізації науково-педагогічного проекту «Інтелект України» в закладах загальної середньої освіти, інформаційно-інструктивні матеріали з впровадження проекту.

Усі присутні отримали надзвичайно приємне враження від огляду навчально-матеріальної бази КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» та відзначили її відповідність сучасним вимогам, що забезпечує належну якість підвищення кваліфікації педагогічних кадрів Нової української школи.

Учасники семінару  висловили щиру вдячність організаторам за створені комфортні умови роботи.

Категорія: Новини
Оберіть мову