Педагогічна практика групи слухачів курсів підвищення кваліфікації вчителів української мови й літератури пройшла в Академічному ліцеї імені О.В.Мішукова при Херсонському державному університеті. Гостинні господарі радо зустріли й розповіли про свій заклад.

Педагогічна практика групи слухачів курсів  підвищення кваліфікації вчителів української мови й літератури пройшла  в Академічному ліцеї імені О.В.Мішукова при Херсонському державному університеті. Гостинні господарі  радо зустріли й розповіли про свій заклад.

Дедушинська Ангеліна Валеріївна, викладач української мови й літератури, підготувала й провела урок з теми «Означення як другорядний член речення. Узгоджені й неузгоджені означення» з використанням інноваційних технологій. Вразило те, що між учителем і восьмикласниками був настільки тісний взаємозв’язок, що діти відчували себе співавторами уроку, а не пасивними слухачами.

Учням було запропоновано багато видів робіт (переклад українських назв ягід англійською мовою, завдання на правильне наголошування слів, завдання на виконання квесту, робота в групах). Учителька використовувала для виконання завдань матеріал з історії та культури Херсонщини. Домашнє завдання різнорівневе, що відповідало вподобанням дітей. Наприклад, скласти рекламу про неузгоджене означення або   написати твір, уживаючи узгоджені означення.

Цікавим для слухачів курсів став і майстер-клас  з моделювання уроку із застосованням сучасних інформаційних технологій.

Категорія: Новини
Оберіть мову