18 жовтня 2018 року відбулося урочисте відкриття І етапу ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т.Г.Шевченка на базі Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №52 з поглибленим вивченням української мови Херсонської міської ради (директор Валентина Іванівна Бєляєва)

18 жовтня 2018 року відбулося урочисте відкриття І етапу ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т.Г.Шевченка на базі Херсонської спеціалізованої школи  І-ІІІ ступенів №52 з поглибленим вивченням української мови Херсонської міської ради (директор Валентина Іванівна Бєляєва). Метою конкурсу є вшанування спадщини видатного сина українського народу Тараса Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді, майбутньої плеяди літературних митців, розвиток їхнього творчого потенціалу, виховання у молодого покоління українців поваги до культури і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні та за її межами.

На відкриття конкурсу завітали почесні гості: директор Департаменту освіти, науки та молоді Херсонської облдержадміністрації Євген Анатолійович Криницький; методист навчально-методичної лабораторії української мови і літератури КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Ганна Павлівна Чух.

Урочиста частина проходила в атмосфері творчого натхнення. Учні декламували поетичні твори Т.Г.Шевченка, звучали пісні  «Думи мої…», «Учітеся, брати мої…», «Ой у лузі червона калина…» у виконанні дитячого народного хорового колективу «Жайвір» (керівник заслужений працівник культури Козян Р.М.). Зачарувала присутніх майстерна інсценізація уривку з поеми Т.Г.Шевченка «Катерина». Хореографічний колектив «Ельданс» виконав український танок «Козачата».

Шановні гості привітали учасників конкурсу, наголосивши, що безсмертна могутня сила таланту Кобзаря, проникливість і глибина його думки, мужність і пристрасність слова відзначені самовідданою любов’ю до своєї Батьківщини. Директор школи, Бєляєва Валентина Іванівна, відзначила учнів-переможців творчих конкурсів та надихнула на ще більші звершення. По завершенні свята учні перейшли до аудиторій для виконання конкурсних завдань.

Категорія: Новини
Оберіть мову