Другий день літньої школи «Освітні ініціативи – 2018» розпочався з вибору тем творчих проектів для захисту на острові Джарилгач під час проведення квестів.

Другий день літньої школи «Освітні ініціативи – 2018»  розпочався з вибору тем творчих проектів для захисту на острові Джарилгач під час проведення квестів.

Питання інклюзивної освіти «Мистецтво навчання, навчання мистецтву. Можливість гармонізації освіти для поліпшення успішності та стану здоров’я дітей, зокрема, у системі інклюзивної освіти» окреслила перед учасниками ЛШ Винарчук Зоя Михайлівна. Програму перспективної освіти в контексті Нової української школи представила один із авторів Програми Гавриш Наталя Василівна — доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки та психології дошкільної освіти Переяслав-Хмельницького державного університету ім. Г.Сковороди.

У другій половині дня 5 червня учасники Всеукраїнської літньої школи «Освітні ініціативи – 2018» відвідали місто майстрів довкілля Скадовщини «У пошуках скарбів» (модератори завідувач КУ «Районний методичний кабінет» Білоус Н.Є. та методист Панченко О.В.).

Під час морських пригод учасники шукали таємничий корабель, брали участь у запальному флешмобі, проходили випробування на творчих острівцях.

На загадкових південних островах гостей привітали маленькі морські зірочки з танцювального гуртка «Сонячні промінчики» ясел-садка № 4 комбінованого типу м. Скадовська, а зустрів відомий пірат Джек Горобець, який запропонував поринути у морські пригоди на пошуки корабля «Перлина Скадовська», де заховані скарби світу.

За допомогою таємничих амулетів мандрівники об’єдналися у команди та обрали капітанів. Їм було вручено карти для пошуків скарбів. Пасажири прямували за маршрутом мапи та мандрували острівцями Південного моря.

Потрапивши на острівець Акварельний, господиня Наталія Кучеровська, вихователь ясел-садка № 4 запропонувала майстер-клас з нетрадиційних технік фонування. Відвідавши острівець Театральний, гості разом з Ольгою Хоменюк, директором Благодатненського ясел-садка змогли ознайомитись з декількома видами театру, а на острові Феєричному Вікторія Мусієнко провела майстер-клас з виготовлення поробок з бісеру. На Квітковому острівці мандрівників чекала Тетяна Дацюк, директор Таврійського ясел-садка, яка запропонувала збирати морські квіти з фоомерану. Позитивні емоції та заряд бадьорості отримали мандрівники на острівці Енерджайзер, де відпочили під запальний флешмоб.  Гості продовжили мандри на острівець Музичний, на якому разом з Діною Ніколаєнко, вихователем Антонівського ясел-садка, із цікавістю виготовляли мара каси із кіндерів, а на островці Фантастичному їх уже чекала Світлана Таланова, вихователь ясел-садка № 6 «Теремок», із незвичайними морськими зірочками із газетних трубочок. Таким чином, учасники Літньої школи отримали не тільки безцінні знання, захопливі враження і сувеніри, а й підказки до головного скарбу світу.  Наприкінці мандрівники знайшли таємничий корабель «Перлина Скадовська» — засвітили і оживили його власними роботами з майстер-класу. А знайшовши скарб, переконалися, що найцінніший скарб світу – це знання.

 

Категорія: Новини
Оберіть мову