У межах проведення курсів підвищення кваліфікації для вчителів обслуговуючої праці, технологій і креслення на базі науково-педагогічної бібліотеки КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» було проведено етно-паті «Смакуй українське!».

У межах проведення курсів підвищення кваліфікації для вчителів обслуговуючої праці, технологій і креслення на базі науково-педагогічної бібліотеки КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» було проведено етно-паті «Смакуй українське!». Основний задум реалізації заходу полягав у популяризації ідей національно-патріотичного змісту та їх подальшій екстраполяції в технологічну освіту.

З вітальним словом та практичними кулінарними лайфхаками перед педагогами-технологами виступила Галина  Михайлівна Гаврилюк, кандидат педагогічних наук, викладач кафедри теорії й методики викладання навчальних дисциплін, завідувач навчально-методичної лабораторії технологій КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Про найбільш відомі в світі українські страви вчителям розповіла завідувач науково-педагогічної бібліотеки КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Галина Станіславівна Таворська.

Практичну значущість також мали доповіді слухачів курсів на теми: «Традиційні українські страви, що вибули з ужитку» Оксани Семенівни Пасічник, учителя технологій Качкарівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Бериславського району, та «Страви української кухні» Лариси Євгеніївни Галак, учителя технологій Комунального закладу Скадовської районної ради «Скадовський міжшкільний навчально-виробничий комбінат».

У заході також узяла участь Валентина Станіславівна Моїсеєва, бібліотекар першої категорії відділу мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. Лавреньова, яка розповіла про календарно-обрядові традиції української кухні.

Учасники заходу власноруч створили кулінарну карту Херсонської області, залишили на добру згадку в бібліотеці дерево побажань. А дегустація трав’яних чаїв та традиційних кондитерських страв Півдня України дала можливість відчути справжній колорит таврійської землі.

Категорія: Новини
Оберіть мову