15-16 березня 2018 року відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» кафедра теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій провела науково-практичний семінар із теми «Створення нового освітнього простору за допомогою сучасних технологій» для вчителів початкових класів м. Херсона та області

15-16 березня 2018 року відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» кафедра теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій провела науково-практичний семінар із теми «Створення нового освітнього простору за допомогою сучасних технологій» для вчителів початкових класів м. Херсона та області.

З вітальним словом до учасників семінару звернулася Тетяна Вільямівна Комінарець, завідувач кафедри, яка акцентувала на необхідності використання сучасних технологій в освітньому процесі в контексті розбудови Нової української школи.

Науково-педагогічні працівники кафедри розкрили теоретичні аспекти використання нових технологій навчання, зокрема Ольга Володимирівна Стребна обґрунтувала особливості створення освітнього середовища в умовах Нової української школи; Тетяна Вільямівна Комінарець висвітлила питання розвитку критичного мислення здобувачів освіти; Ірина Миколаївна Раєвська розповіла учасникам про методи і прийоми розвитку емоційного інтелекту в дітей молодшого шкільного віку. Олена Вікторівна Кохановська, старший викладач кафедри теорії й методики викладання навчальних дисциплін,  ознайомила вчителів із кейс-технологіями та їх застосуванням у початковій школі.

Другий день роботи семінару проходив на базі Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 46 Херсонської міської ради (директор Ольга Юріївна Дмитрієнко) і був  дуже насиченим, методично зорієнтованим. Про експериментальну діяльність навчального закладу як умову для створення нового освітнього середовища розповіла Ольга Миколаївна Куделя, заступник директора з навчально-виховної роботи Великоолександрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня № 2. З інноваційними підходами до організації освітнього процесу в закладі дошкільної освіти ознайомила Лариса Вікторівна Захаренко, вихователь-методист Великоолександрівського закладу дошкільної освіти №1.

Учасники заходу долучилися до роботи в майстер-класах: «Формування особистості учня, його здібностей як важливий чинник реформування освіти» (Інна Наумівна Співак, заступник директора з навчально-методичної роботи Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 46 Херсонської міської ради); «Навчально-творчі задачі при викладанні природничих наук (Ірина Василівна Глазунова, заступник директора з навчально-виховної роботи опорного закладу Скадовський навчально-виховний комплекс Академічна гімназія Скадовської районної ради Херсонської області).

У підсумковій частині заходу учасники обмінялися досвідом і поділилися думками щодо створення нового освітнього середовища в умовах Нової української школи.

Категорія: Новини
Оберіть мову