23-24 лютого 2018 року в Херсонській області відбулася І очна сесія підвищення кваліфікації вчителів, які будуть працювати в 1-х класах у 2018/2019 навчальному році в умовах Нової української школи

Херсонщина крокує до Нової української школи

23-24 лютого 2018 року в Херсонській області відбулася І очна сесія  підвищення кваліфікації вчителів, які будуть працювати в 1-х класах у 2018/2019 навчальному році в умовах Нової української школи. Загалом навчанням було охоплено 647 педагогів. Тренінгові заняття проходили на базі 15 закладів загальної середньої освіти. До роботи було залучено 35 тренерів.

Під час настановної сесії вчителі в цікавій та змістовній формі опрацювали теоретичні засади Нової української школи, звернули увагу на виклики, що стоять перед початковою школою, розглянули роль учителя в контексті сучасних змін, змоделювали портрети сучасного вчителя. Також розглянули особливості психічних і пізнавальних процесів дитини 6-7 річного віку, опрацювали чинники якісної початкової освіти, головні компоненти Нової української школи: дитиноцентризм, компетентнісний, особистісно зорієнтований і діяльнісний підходи.

Упродовж сесії серед учасників усіх груп панувала атмосфера взаєморозуміння, партнерства, творчості та позитиву. Учителі активно й відповідально  виконували завдання, які пропонували їм тренери, опановували новітні практики, технології, проявляючи креативність та інноваційність мислення. Умотивований учитель та співпраця між усіма учасниками освітнього процесу – ось та основа, яка допоможе досягти й усіх інших результатів: змінити освітнє середовище, упровадити навчання для життя, і врешті – зробити українську школу відкритою, цікавою та сучасною.

Під час підбиття підсумків педагоги щиросердно дякували тренерам, які відповідально підготувалися до роботи, адміністрації закладів освіти, на базі яких було організовано навчання, організаторам сесії.

Слухачі відзначили, що такі форми підвищення кваліфікації спонукають до самовдосконалення, активізують професійний та життєвий досвід.

Категорія: Новини
Оберіть мову