9 лютого 2018 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулися VIІІ обласні краєзнавчі читання «Природно-заповідний фонд Херсонщини: стан, проблеми, перспективи»

9 лютого 2018 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулися VIІІ обласні краєзнавчі читання «Природно-заповідний фонд Херсонщини: стан, проблеми, перспективи», до участі в яких були запрошені викладачі, методисти районних (міських) методичних кабінетів, учителі географії та біології, керівники краєзнавчих гуртків.

Доповіді, представлені учасниками читань, відповідали основним напрямам роботи заходу, а саме: історія природно-заповідної справи на Херсонщині; регіональні проблеми функціонування та подальшого розвитку природно-заповідного фонду Херсонської області; роль екологічної освіти та виховання у збереженні об’єктів природно-заповідного фонду рідного краю; вивчення об’єктів природно-заповідного фонду рідного краю у шкільному курсі географії; методичні аспекти реалізації наскрізної змістової лінії «Екологічна безпека та сталий розвиток» на уроках природничих дисциплін.

До участі в обласних краєзнавчих читаннях були запрошені працівники національного природного парку «Нижньодніпровський». Тетяна Миколаївна Крючкова, завідувач відділу еколого-освітньої роботи національного природного парку, представила лабораторію «Маленькі дослідники», ознайомила вчителів з методикою «Інтерпретація природи».

У роботі обласних краєзнавчих читань узяв участь і відомий краєзнавець, член Національної спілки краєзнавців, автор багатьох публікацій про Скадовський край Олег Миколайович Лиховид, керівник гуртка «Скадовські краєзнавці» Скадовського Центру дитячої та юнацької творчості.

З доповідей учасників читань можна було дізнатись про пам’ятки природи місцевого значення на території Білозерського, Голопристанського, Скадовського, Олешківського районів, міста Гола Пристань. Доповідачі представили власний досвід у сфері екологічної освіти та виховання учнівської молоді.

Матеріали доповідей, а також статті, що надійшли від учителів природничих дисциплін області, увійдуть до збірника матеріалів VIІІ обласних краєзнавчих читань.

 

Категорія: Новини
Оберіть мову