16–17 лютого 2017 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся обласний науково-практичний семінар «Медіаосвітні завдання шкільних бібліотек: ресурси і практична реалізація»

16–17 лютого 2017 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся обласний науково-практичний семінар «Медіаосвітні завдання шкільних бібліотек: ресурси і практична реалізація».

У роботі семінару взяли участь шкільні бібліотекарі та директори загальноосвітніх навчальних закладів Херсонської області.

У перший день обласний науково-практичний семінар радо приймала Херсонська обласна дитяча бібліотека імені Дніпрової Чайки.

Відкрила семінар Анна Іванівна Бардашевська, директор ХОБД імені Дніпрової Чайки, лекцією «Сучасна шкільна бібліотека: менеджмент якості та позитивних змін», у які розкрила взаємодію роботи керівництва навчального закладу та шкільної бібліотеки; роль шкільної бібліотеки у формуванні читацької грамотності школярів — через призму підготовки до участі українських шкіл до участі в 2018 році у міжнародному оцінюванні знань 15-річних підлітків PISA.

Ольга Володимирівна Крижановська, заступник директора з організації бібліотечного обслуговування Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, звернула увагу учасників семінару на завдання, пов’язані з проведенням у 2017 році інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини».

Наталія Федорівна Попова, заступник директора з наукової роботи ХОБД ім. Дніпрової Чайки, ознайомила з оновленнями, що опубліковані за останній час на веб-платформі міжвідомчого корпоративного проекту «Основи медіаосвіти: бібліотечна складова».

Учасники семінару взяли участь у тренінгу з відпрацювання навичок роботи з ігровими електронними ресурсами, професійній екскурсії «Бібліотека для генерації Google» для шкільних бібліотекарів районних шкіл. Також ознайомилися з роботою медіаклубу «NaVi» та веб-проектами обласної дитячої книгозбірні: довідником школяра «Література Херсонщини» та бібліографічною іграшкою «Вітальня Дніпрової Чайки»; переглянули міні-виставу бібліотечного літературного театру «Під крилом Дніпрової Чайки», присвячену херсонським сторінкам у житті письменниці.

Авторською презентацією інтерактивної веб-виставки «Творча лабораторія Леоніда Марченка» за участі самого письменника, було завершено перший день роботи.

Другий день обласного науково-практичного семінару «Медіаосвітні завдання шкільних бібліотек: ресурси і практична реалізація» продовжився на базі КВНЗ «Херсонської академії неперервної освіти».

Тетяна Володимирівна Лихожон, завідувач шкільного бібліотечно-інформаційного центру НВК «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради, провела практичне заняття з теми «Шкільний бібліотечно-інформаційний центр — сучасна модель шкільної бібліотеки. Медіаосвітні проекти бібліотеки».

Віталія Володимирівна Примакова, професор кафедри педагогіки, менеджменту освіти й інноваційної діяльності КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», розкрила основні аспекти використання медіаосвітініх технологій у сучасних шкільних бібліотеках з використанням зарубіжного досвіду.

Завершився захід проведенням круглого столу з проблеми «Медіаосвітні завдання шкільних бібліотек: ресурси і практична реалізація».

По закінченню учасники семінару отримали методичні матеріали.

IMG_7686

IMG_7768

IMG_7836

SAM_7962

Категорія: Новини
Оберіть мову