27 січня 2017 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулися VIІ обласні краєзнавчі читання «Наш край у картографічних дослідженнях ХVІ–ХХ ст.»

27 січня 2017 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулися VIІ обласні краєзнавчі читання «Наш край у картографічних дослідженнях ХVІ–ХХ ст.», до участі в яких були запрошені науково-педагогічні працівники академії, методисти РМК, учителі географії, керівники краєзнавчих гуртків.

Доповіді, представлені учасниками читань, відповідали основним напрямам роботи заходу, а саме: картографічні пам’ятки як джерело дослідження історії та географії рідного краю; карти в експозиціях музеїв Херсонщини; картографічні веб-ресурси Херсонської області; методичні аспекти використання карт рідного краю у шкільному курсі географії та в позаурочній роботі.

Розкриваючи особливості картографічних досліджень нашого краю, доповідачі підкреслювали значення картографічних досліджень у вивченні топонімів районів та міст області; розкрили роль старовинних карт як джерела географічних знань; визначили місце географічних карт у формуванні експозицій сучасних музеїв.

Учасники читань, методисти та вчителі географії Білозерського, Генічеського, Голопристанського, Нижньосірогозького, Новотроїцького, Скадовського, Олешківського районів і міста Херсона, представили власний досвід використання карт рідного краю у шкільному курсі географії, краєзнавчій та позакласній роботі.

У роботі обласних краєзнавчих читань узяв участь і відомий краєзнавець, член Національної спілки краєзнавців, автор багатьох публікацій про Скадовський край Олег Миколайович Лиховид, керівник гуртка «Скадовські краєзнавці», директор Скадовського Центру дитячої та юнацької творчості.

Матеріали доповідей, а також статті, що надійшли від методистів і вчителів географії області, увійдуть до збірника матеріалів VIІ обласних краєзнавчих читань.

IMG_6837

IMG_6838

IMG_6840

IMG_6842

Категорія: Новини
Оберіть мову