6 грудня 2016 року до святкування Сковородинівських днів у КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулося засідання за «круглим столом» на тему «Григорій Сковорода – ноосферний просвітитель на всі часи» у рамках проекту «Сковорода – 300»

6 грудня 2016 року до святкування Сковородинівських днів у КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулося засідання за «круглим столом» на тему «Григорій Сковорода – ноосферний просвітитель на всі часи» у рамках проекту «Сковорода – 300». Соціальний проект спрямований на практичне відтворення в соціокультурному просторі регіону духовно-моральної сковородинівської спадщини, філософську основу якої складають «філософія серця», «сродна праця», «щастя», «свобода» окремої людини і суспільства, ідеали духовності і людської гідності перед викликами нової епохи.

У заході взяли участь педагоги з усіх районів Херсонської області, серед яких були керівники навчальних закладів, учителі англійської мови, вихователі інтернатних закладів і груп подовженого дня.

З вітальним словом до учасників «круглого столу» звернулася Лідія Іванівна Слободенюк, проректор з навчально-методичної роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», кандидат психологічних наук, доцент.

Ярослав Юрійович Голобородько, доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри теорії і методики викладання суспільствознавчих і гуманітарних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», академік Академії педагогічних та соціальних наук, Міжнародної Слов’янської Академії освіти ім. Я.А.Коменського у своєму виступі закцентував увагу на актуальності інтелектуальних послань ноосферного генія Григорія Сковороди.

Людмила Миколаївна Назаренко, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики виховання КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» розповіла про атрибути гідності людини у філософії Г. Сковороди.

Із виступу Тетяни Олександрівни Кузьміч, кандидата педагогічних наук, викладача кафедри теорії і методики виховання, завідувача науково-методичної лабораторії управління навчальними закладами та координації діяльності районних (міських) методичних установ КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» учасники дізналися про педагогічні істини відомого філософа та відтворення їх у програмі елективного спецкурсу з медіаосвітнім компонентом для учнів загальноосвітніх навчальних закладів «Ave Skovoroda! Йдемо за Сковородою!».

Альона Михайлівна Лещенко, кандидат філософських наук, доцент кафедри гуманітарних дисциплін Херсонської державної морської академії розкрила християнські погляди Григорія Сковороди через призму сучасності.

Любов Анатоліївна Гончаренко, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики викладання суспільствознавчих і гуманітарних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» разом із учасниками досліджувала етичну категорію «щастя» у філософії Г.Сковороди.

Ірина Вікторівна Воскова, кандидат педагогічних наук, викладач кафедри теорії і методики дошкільної, початкової освіти й психології КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» розкрила проблему вибору «сродної праці» як ефективного засобу професійного вигоряння.

Під час обговорення учасники заходу висловилися щодо перспективності такого соціального проекту, що стане поштовхом до позитивних змін у справі патріотичного виховання учнів та підвищить рівень професійної майстерності педагогічних і культурно-просвітницьких працівників щодо реалізації соціокультурної лінії змісту освіти дітей та молоді.

DSCN0488

DSCN0489

DSCN0490

DSCN0496

DSCN0514

DSCN0531

Категорія: Новини
Оберіть мову