18 листопада 2016 року науково-методична лабораторія фізичної культури та захисту Вітчизни КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» (Сергій Олександрович Моїсеєв, завідувач лабораторії, кандидат педагогічних наук, доцент) на базі Херсонської гімназії № 1 Херсонської міської ради організувала обласний семінар-практикум для вчителів фізичної культури за міжнародним проектом «Дитяча легка атлетика ІААФ»

18 листопада 2016 року науково-методична лабораторія фізичної культури та захисту Вітчизни КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» (Сергій Олександрович Моїсеєв, завідувач лабораторії, кандидат педагогічних наук, доцент) на базі Херсонської гімназії № 1 Херсонської міської ради організувала обласний семінар-практикум для вчителів фізичної культури за міжнародним проектом «Дитяча легка атлетика ІААФ».

Варто відзначити, що проект «Дитяча легка атлетика IAAФ» був розробленій експертом ІААФ Абделем Малеком Ель-Хебілом з Єгипту та на сьогодні є однією з найбільших програм розвитку масового спорту в світі, що об’єднує півтора мільйони дітей майже зі ста країн. В Україні даний проект упроваджується у дев’яти областях (Одеській, Дніпропетровській, Волинській, Львівській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Рівненській та Київській) та передбачає використання спеціального комплекту обладнання.

Проведений семінар-практикум був спрямований на популяризацію міжнародного досвіду з організації ігрової діяльності дітей і молоді на заняттях легкою атлетикою; підвищення компетентності вчителів фізичної культури в методиці проведення сучасного уроку легкої атлетики у загальноосвітній школі; висвітлення шляхів популяризації легкої атлетики в учнівському середовищі.

Учасниками заходу стали 52 учителя фізичної культури з районів і міст Херсонської області. Теоретичні та практичні заняття для фахівців з фізичного виховання проводила Ліана Валентинівна Копилова, міжнародний інструктор проекту, учитель-методист, учитель фізичної культури Києво-Печерського ліцею № 171 «Лідер» Київської міської ради.

Програмою семінару-практикуму передбачалось вивчення вчителями фізичної культури історії та географії поширення проекту «Дитяча легка атлетика ІААФ» у світі, знайомство з орієнтовними вправами з бігу, стрибків та метання для учнів різних вікових груп (7-8, 9-10 та 11-12 років). Практична частина заходу була спрямована на ознайомлення учасників семінару зі спеціальним легкоатлетичним інвентарем проекту, об’єднання їх у 6 команд інструкторів та помічників, а також моделювання підбору вправ для кожної легкоатлетичної станції.

Справжньою окрасою заходу стало проведення легкоатлетичного свята для учнів 5-6 класів гімназії. Відкриваючи свято швидкості, сили, координації та фізичної краси, до учнів і учасників семінару-практикуму звернулись: Юрій Борисович Кан, кандидат педагогічних наук, доцент, Заслужений тренер України, начальник Херсонського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України; Геннадій Володимирович Зуєв, Заслужений тренер України, президент Федерації легкої атлетики Херсонської області; Андрій Олексійович Проценко, Заслужений майстер спорту України, бронзовий призер Чемпіонату світу та срібний призер Чемпіонату Європи, учасник Олімпійських ігор 2016 у Ріо-де-Жанейро (4 місце). Почесні гості побажали школярам віри у власні сили, відсутності травм, нових особистих рекордів, а також закохатись у нову цікаву легку атлетику та оздоровчу рухову активність на все життя.

Організація та проведення легкоатлетичного свята стали своєрідним екзаменом для учителів фізичної культури та приводом для вручення їм сертифікатів учасника міжнародного проекту «Дитяча легка атлетика IAAФ». Проведений захід можна сміливо заносити якщо не до Книги рекордів України, то точно до Книги рекордів Херсонської області. Почесні гості та запрошені представники ЗМІ стали свідками «звичайного» уроку легкої атлетики з 36 учнями гімназії, у проведенні якого було задіяно 52 учителя фізичної культури з різних куточків Херсонської області! Наприкінці заходу, під оплески учнів, учителі фізичної культури отримали сертифікати.

Учасники заходу висловлюють щиру подяку Ліані Валентинівні Копиловій, а також адміністрації, учителям фізичної культури та всьому педагогічному колективу Херсонської гімназії № 1 Херсонської міської ради за чітку організацію, високий професіоналізм та змістовне наповнення проведеного семінару-практикуму.

IMG_6842

IMG_0468[1]

IMG_0497[1]

IMG_6860

IMG_6876

Категорія: Новини
Оберіть мову