16 листопада 2016 року на базі Червонопартизанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Нижньосірогозької районної ради відбувся районний семінар-практикум учителів суспільно-гуманітарних дисциплін з теми «Формування соціальної культури школярів на засадах літературної спадщини Григорія Сковороди», на який було запрошено науково-педагогічних працівників КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

16 листопада 2016 року на базі Червонопартизанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Нижньосірогозької районної ради відбувся районний семінар-практикум учителів суспільно-гуманітарних дисциплін з теми «Формування соціальної культури школярів на засадах літературної спадщини Григорія Сковороди», на який було запрошено науково-педагогічних працівників КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Мета заходу – підвищення професійної компетентності вчителів суспільно-гуманітарного дисциплін щодо створення умов формування соціально зрілої, національно-свідомої, духовно-багатої особистості школярів на матеріалі творчої спадщини українського філософа Г. Сковороди; розширення знань педагогів щодо розвитку креативності і практичних умінь учнів засобами медіаосвіти.

Учасників та гостей семінару-практикуму привітали Олена Михайлівна Козачок, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Нижньосірогозької районної ради та Марина Миколаївна Голобородова, завідувач Комунальної установи «Нижньосірогозький районний методичний кабінет», Олена Миколаївна Білокриницька, директор Червонопартизанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Нижньосірогозької районної ради.

З основними завданнями семінару всіх присутніх ознайомила Людмила Вікторівна Білецька, методист Комунальної установи «Нижньосірогозький районний методичний кабінет», серед яких: сприяння поширенню й використанню досвіду роботи вчителів району щодо шляхів та засобів упровадження авторського елективного курсу з медіаосвітнім компонентом «Ave, Skovoroda! Ідемо за Сковородою», забезпечення конструктивного професійно-педагогічного, науково-методичного спілкування з проблем поєднання культурознавчих та медіаосвітніх знань як ефективного засобу розвитку творчої, духовно-моральної, самостійно і критично мислячої особистості.

Педагогічні працівники закладу презентували роботу шкільної Літературної студії «Філософія серця» Григорія Савича Сковороди». Анжела Іванівна Романовська, учитель української мови і літератури, склала цікавий сценарій заходу та талановито, спільно з учнями, розіграла його; Валентина Владленівна Полякова, учитель російської мови та зарубіжної літератури, представила театралізацію творів відомого байкаря; Олена Єгорівна Компанієць, шкільний бібліотекар, підготувала цікаву виставку творів філософа та книг про нього.

З виступу Галини Михайлівни Сагач, доктора педагогічних наук, професора кафедри теорії і методики виховання КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», проректора Всеукраїнського народного університету українознавства імені Григорія Сковороди, автора елективного спецкурсу з медіаосвітнім компонентом«Ave Skovoroda! Ідемо за Сковородою», учасники семінару мали можливість дізнатися про духовно-моральний розвиток особистості засобами риторики (на матеріалах вчення Григорія Сковороди).

Педагогічні ідеї відомого філософа проаналізувала у своєму виступі Тетяна Олександрівна Кузьміч, кандидат педагогічних наук, завідувач науково-методичної лабораторії управління навчальними закладами та координації діяльності районних (міських) методичних установ, викладач кафедри теорії і методики виховання КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», автор елективного спецкурсу з медіаосвітнім компонентом «Ave Skovoroda! Ідемо за Сковородою».

Автори програми спецкурсу висловили надію на подальшу співпрацю з педагогами Нижньсірогозького району з питання формування соціальної культури школярів на засадах літературної спадщини Григорія Сковороди. У ході обговорення всі присутні висловилися щодо перспективності зазначеного проекту як у контексті опрацювання науково-методичної проблеми області «Соціалізація дітей та учнівської молоді у сучасному освітньому просторі», так і у процесі реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді.

DSC05047

DSC05075

DSC05103

DSC05105

DSCN7441

Категорія: Новини
Оберіть мову