8-9 листопада 2016 року кафедрою теорії і методики викладання суспільствознавчих і гуманітарних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» було проведено обласний науково-практичний семінар з теми «Лінгвокультурознавчий аспект формування комунікативної компетентності учнів початкової школи при вивченні іноземної мови» для вчителів, які викладають англійську й німецьку мову в початковій школі.

8-9 листопада 2016 року кафедрою теорії і методики викладання суспільствознавчих і гуманітарних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» було проведено обласний науково-практичний семінар з теми «Лінгвокультурознавчий аспект формування комунікативної компетентності учнів початкової школи при вивченні іноземної мови» для вчителів, які викладають англійську й німецьку мову в початковій школі. У заході взяв участь 41 учитель із загальноосвітніх закладів міста Херсона та області.

Матеріали до семінару було підготовлено у співпраці з Представництвом Британського видавництва «Оксфорд Юніверсіті Прес» та відділом документів іноземними мовами Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.Гончара.

З вітальним словом до учасників семінару звернувся Ярослав Юрійович Голобородько, доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри теорії і методики викладання суспільствознавчих і гуманітарних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Заняття на семінарі провели запрошені гості – Юлія Соломенцева, методист-консультант Британського видавництва «Оксфорд Юніверсіті Прес» (м. Київ); Тетяна Донченко, головний бібліотекар відділу документів іноземними мовами Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.Гончара та працівники академії – Тетяна Володимирівна Гора, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії і методики викладання суспільствознавчих і гуманітарних дисциплін; Вікторія Володимирівна Вострікова, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики викладання суспільствознавчих і гуманітарних дисциплін; Таміла Миколаївна Клюєва, завідувач науково-методичної лабораторії початкової освіти, а також учителі Херсонської спеціалізованої школи  І-ІІІ ступенів № 57 з поглибленим вивченням іноземних мов Херсонської міської ради.

Учасники семінару знайомилися із практичними підходами до викладання іноземних мов у початковій школі в контексті оновлених програм, методикою розвитку навичок іншомовної комунікації на початковому етапі навчання, розглядали приклади застосування електронних ресурсів у процесі вивчення іноземних мов учнями 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Педагоги працювали в групах, парах, індивідуально з відеоматеріалами, користувалися джерелами наданими Британським видавництвом «Оксфорд Юніверсіті Прес» та відділом документів іноземними мовами Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.Гончара.

Під час роботи семінару учасники відвідали практичні заняття на базі Херсонської спеціалізованої школи  І-ІІІ ступенів № 57 з поглибленим вивченням іноземних мов Херсонської міської ради з тем «Моя родина» (Юлія Олександрівна Зубченко у 3-Б класі) «Мої речі» (Тетяна Володимирівна Звєрєва, у 4-Б класі).

За результатами семінару його учасники отримали сертифікати.

DSC_0085

DSC_0086

DSC_0087

DSC_0089

Категорія: Новини
Оберіть мову