10 червня 2016 року Український центр оцінювання якості освіти провів зовнішнє незалежне оцінювання, під час якого абітурієнти мали можливість скласти тестування з біології.

10 червня 2016 року Український центр оцінювання якості освіти провів зовнішнє незалежне оцінювання, під час якого абітурієнти мали можливість скласти тестування з біології.

У Херсонській області під час ЗНО з біології працювало 13 пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання: 5 – у м. Херсоні, 2 – у м. Новій Каховці, 2 – у м. Каховці, 2 – у м. Генічеську, 2 – у м. Цюрупинську. Цього року тест з біології складали 2335 учасників, що складає 86,8 % від кількості зареєстрованих осіб.

На пунктах працювали: 454 педагогічних працівники (відповідальні, інструктори, чергові), 13 працівників ДСО при МВС. Контроль за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання здійснювали 13 уповноважених осіб Українського центру оцінювання якості освіти.

Сертифікаційна робота зовнішнього незалежного оцінювання з біології у 2016 році складається із завдань трьох форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на встановлення відповідності, а також завдань з вибором трьох правильних відповідей із трьох груп запропонованих варіантів відповідей. Загальна кількість завдань тесту ЗНО з біології – 50, на виконання яких учасникам тестування було відведено 120 хвилин. Максимальна кількість балів, яку зможе набрати учасник ЗНО з біології, правильно виконавши всі завдання тесту – 76.

Відповіді до завдань тестів з біології буде розміщено 11 червня 2016 року на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти (розділ «Визначення результатів ЗНО»). Використовуючи правильні відповіді на завдання тесту, учасники ЗНО зможуть визначити власний тестовий бал за всіма завданнями сертифікаційної роботи з біології.

Для визначення результатів ЗНО з біології при регіональних центрах оцінювання якості освіти будуть створені групи експертів, які після аналізу виконаних учасниками завдань тесту встановлять кількість тестових балів, що визначить «пороговий бал» тесту ЗНО з предмета.

Офіційне оголошення результатів зовнішнього оцінювання здійснюється шляхом їх розміщення на інформаційних сторінках учасників зовнішнього оцінювання. Усі абітурієнти, результати яких будуть не нижчими від «порогового балу», отримають оцінку за шкалою 100–200 балів та матимуть право брати участь у конкурсному відборі при вступі на навчання. Учасники ЗНО, які не подолають визначений «пороговий бал», уважатимуться такими, хто тест не склав.

 

 

Категорія: Новини
Оберіть мову