16-17 травня 2016 року в КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся ІІ Всеукраїнський Фестиваль педагогічної майстерності «Гуманізація освітнього простору: з Україною в серці!».

16-17 травня 2016 року в КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся ІІ Всеукраїнський Фестиваль педагогічної майстерності «Гуманізація освітнього простору: з Україною в серці!». Захід розпочався «Калейдоскопом педагогічних досягнень» та презентацією досвіду роботи лауреатів Фестивалю на базі навчальних закладів м. Херсона:

  • з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді (Херсонська ЗОШІ-ІІІ ступенів № 39 «Школа-родина» Херсонської міської ради);
  • з питань початкової освіти (Херсонська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №27 з поглибленим вивченням інформатики та іноземних мов Херсонської міської ради);
  • з питань дошкільної освіти (Херсонський ясла-садок №13 Херсонської міської ради).

У холі академії було проведено благодійний ярмарок «З турботою про дітей», у межах якого було відбулися майстер-класи з різних напрямів: «Домовичок», «Козак» (український оберіг своїми руками), «Вишивка бісером», Сувенір «Лялька-мотанка», «Квіти», «Коло єдності». Отримані від акції кошти будуть передані на потреби лікування дітей обласної дитячої клінічної лікарні. В урочистостях узяли участь: Анатолій Миколайович Зубко – доктор філософії, професор, ректор КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти»; Євген Анатолійович Криницький – начальник обласного управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації; Олександр Олександрович Федюкін – заступник військового комісара по роботі з особовим складом Херсонського обласного військового комісаріату, майор; Володимир Пилипович Столяр – голова Херсонської обласної організації української спілки ветеранів Афганістану, полковник у відставці; Василь Степанович Загороднюк – голова спілки письменників Херсонщини, кандидат філологічних наук, лауреат Всеукраїнської літературної премії імені Яра Славутича, доцент кафедри журналістики Херсонського державного університету; Сергій Федорович Кірсанов – голова Херсонського обласного відділення Національного олімпійського комітету України, заслужений майстер спорту, срібний призер олімпійських ігор, триразовий чемпіон світу з веслування на байдарках і каное; Олексій Сергійович Білецький – заступник Херсонського міського «Центру туризму і пригод». Під час урочистостей лауреатів та учасників Фестивалю нагороджено дипломами та подарунками за номінаціями: «З Україною в серці!», «Підтримай воїна світу», «Крилами патріотизму», «Стежками моєї малої Батьківщини», «Україна на карті світу», «Я пишаюсь тобою, Україно!», «Здорова дитина – щаслива Україна», «Ти у серці моїм, Україно!», «Виховуємо патріота». Серед більше ніж 1000 номінантів гран-прі отримали 72 учасники та 126 стали лауреатами. Це представники навчальних закладів Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Херсонської, Чернівецької, Черкаської, Чернігівської областей. Учасників фестивалю музичними композиціями, танцями, піснями привітали дитячі колективи дошкільних та загальноосвітніх закладів м. Херсона. Перший день фестивалю завершився культурною програмою: екскурсією історичними місцями Херсона та відвідуванням галереї художнього мистецтва «Синій кіт».

17 травня 2016 року учасники фестивалю відвідали заходи з питань патріотичного виховання учнів Скадовської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Скадовської міської ради Херсонської області, а саме: еко-інсталяцію «Долоні добра» (у співпраці з Національним парком «Джарилгацький» та Громадською організацією «Екологічна варта»); презентацію роботи Громадської організації «Шкільне учнівське братство» – «Ми творимо майбутнє»; Площу гідності і слави з літературно-музичною композицією «Ти для мене єдина», ознайомилися з досвідом роботи волонтерського загону «Єдність»; перфоманс «У кожній дитині – сонце»; фольклорний фрагмент «Ой ти весно, весниця»; презентацію з досвіду роботи громадської організації «Ска¬довська рада старшоклас¬ни¬ків» та КУСРМК «Виховуємо патріота»; світлицю «Незвідана Україна» (Презентація експедиції початкової школи).

З питань дошкільної та початкової освіти навчальні заклади Новокаховської міської ради презентували учасникам фестивалю низку цікавих заходів, зокрема, експрес-екскурсію «Організація навчальної діяльності дошкільнят на уроках Монтессорі»; «Ранкові зустрічі» за програмою особистісно орієнтованого навчання «Крок за кроком»; калейдоскоп занять за технологією особистісно орієнтованого навчання на принципах гуманної педагогіки; презентація Асоціації навчальних закладів особистісно орієнтованого навчання на принципах гуманної педагогіки та міської опорної школи Свято Асоціації «Джерело всеперемагаючої любові». Також було проведено майстер-класи «Адаптація майбутніх першокласників до школи», «Педагогічна майстерня «Серце матері», «Технологія створення дидактичних ігор».

Учителі початкових класів долучилися до роботи авторської програми екологічного спрямування за спадщиною Василя Сухомлинського «Василеві дзвіночки».

З питань загальної середньої освіти навчальними закладами Новокаховської міської ради учасникам фестивалю було представлено педагогічну виставку «Творча мозаїка «Як любити дітей»; Сузір’я педагогічних ідей (фрагменти уроків за принципами гуманної педагогіки); елементи арт-терапії (пісочної) «Мої мрії»; фотовиставку «Світ моїх емоцій».

Кульмінацією фестивалю у м. Нова Каховка стало свято Асоціації «Джерело всеперемагаючої любові» та екскурсія «Екологічна стежина», «Довженківськими місцями», до музею міста та підвалів князя до Трубецького.

Учасники і гості фестивалю одержали збірники анотованих матеріалів переможців ІІ Всеукраїнського фестивалю педагогічної майстерності «Гуманізація освітнього простору: з Україною в серці!», а також повні електронні версії найкращих робіт з презентаціями, медіауроками, відеофрагментами заходів та занять, що зможуть використовувати у своїй педагогічній діяльності.

_DSC0005

_DSC0032

_DSC0039

_DSC0045

_DSC0050

_DSC0057

_DSC0061

_DSC0070

_DSC0072

_DSC0079

_DSC0081

_DSC0082

Категорія: Новини
Оберіть мову