11 травня 2016 року Український центр оцінювання якості освіти провів зовнішнє незалежне оцінювання, під час якого абітурієнти мали можливість скласти тестування з математики.

11 травня 2016 року Український центр оцінювання якості освіти провів зовнішнє незалежне оцінювання, під час якого абітурієнти мали можливість скласти тестування з математики, результати якого зараховуватимуться як державна підсумкова атестація шкільного курсу з математики, а також як вступний тест для бажаючих вступати до вищих навчальних закладів у цьому році.

У Херсонській області під час ЗНО з математики працювало 23 пункти проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Цього року тест з математики мали намір складати 4016 абітурієнтів. На ЗНО з’явилося 3736 учасників, що складає 93 % від кількості зареєстрованих осіб.

На пунктах працювали: 712 педагогічних працівників (відповідальні, інструктори, чергові), 23 працівника ДСО при МВС. Контроль за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання здійснювали 23 уповноважені особи Українського центру оцінювання якості освіти.

Зміст сертифікаційних робіт ЗНО визначається на основі програми зовнішнього незалежного оцінювання з математики для осіб, які бажають здобувати вищу освіту на основі повної загальної середньої освіти.

Сертифікаційна робота з математики у 2016 році складається із завдань чотирьох форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на встановлення відповідності, завдань відкритої форми з короткою відповіддю, а також завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю. Загальна кількість завдань тесту з математики – 33, на виконання яких учасникам було відведено 180 хвилин. Максимальна кількість тестових балів, яку зможе отримати учасник ЗНО, правильно виконавши всі завдання державної підсумкової атестації, дорівнює 52 балам. Максимальна кількість балів яку можна набрати правильно виконавши всі завдання тесту – 62 бала.

Визначення офіційних результатів зовнішнього незалежного оцінювання з математики відбуватиметься у декілька етапів. Спочатку відбудеться комп’ютерна обробка сертифікаційних робіт учасників ЗНО та перевірка екзаменаторами завдань з розгорнутою відповіддю. Після цього буде визначено кількість тестових балів кожної сертифікаційної роботи.

На наступному етапі спеціально створена експертна комісія з питань визначення результатів ЗНО з математики ухвалить рішення про встановлення порога «склав/не склав». Учасники ЗНО, які не подолають визначений пороговий бал, вважатимуться такими, хто тест не склав.

Результати тих учасників, хто подолає пороговий бал, будуть визначатись за рейтинговою шкалою від 100 до 200 балів. Відповідно, рейтингова оцінка за шкалою 100–200 балів буде відображати місце результату учасника серед результатів інших учасників.

Відповіді до завдань тестів з математики буде розміщено 12 травня 2016 року на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти (розділ «Визначення результатів ЗНО»).

Оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання відбудеться не пізніше 26 травня. При оголошенні результатів ЗНО з математики будуть оприлюднені таблиці за шкалою від 100 до 200 балів і таблиці за шкалою від 1 до 12 балів.

До 31 травня школи отримають результати державної підсумкової атестації своїх випускників з математики.

Категорія: Новини
Оберіть мову