28 квітня 2016 року відбулася виїзна навчально-методична рада Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради з теми «Про виконання програмових вимог з української мови в початковій школі у м. Херсоні».

28 квітня 2016 року відбулася виїзна навчально-методична рада Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради з теми «Про виконання програмових вимог з української мови в початковій школі у м. Херсоні».

Учасників методичного зібрання радо зустріли і привітали начальник управління освіти Херсонської міської ради Юрій Миколайович Ніконов, завідувач методичного кабінету при управлінні освіти Вікторія Миколаївна Ільїна, директор Херсонської гімназії №1 Херсонської міської ради Наталія Валентинівна Устинова та колектив естрадно-спортивного танцю «Viva dancer» (керівник Наталія Коваленко).

Відкрив засідання навчально-методичної ради ректор КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», професор Анатолій Миколайович Зубко. У своєму виступі Анатолій Миколайович акцентував увагу на важливості української мови в сучасному житті. Він зазначив, що ми живемо в місті, яке не можемо назвати україномовним, проте більшість навчальних закладів – з українською мовою навчання, а вивчення української мови молодшими школярами є початковим етапом у вихованні мовної особистості.

У процесі роботи учасники ради ознайомилися з досвідом роботи вчителів Херсонської гімназії №1 Херсонської міської ради. Свою майстерність на відкритих уроках продемонстрували Лариса Павлівна Вовченко (урок навчання грамоти в 1 класі за програмою «Ітелект України» з теми «Алфавіт. Звуки [а], [йа], букви Яя. Письмо малої літери я.»), Вікторія Вікторівна Агаркова (урок української мови в 3 класі з теми «Повторення вивченого про дієслово»), Наталія Анатоліївна Бондаренко (урок української мови в 2 класі з теми «Узагальнення знань і вмінь учнів за темою «Текст»).

Члени ради заслухали виступ Наталі Миколаївни Воропаєвої, методиста методичного кабінету при управлінні освіти, яка звернула увагу присутніх на діяльнісну змістову лінію навчального предмета «Українська мова» та висвітлила питання «Урок української мови в початковій школі як цілісна дидактична система». Наталя Миколаївна презентувала міні-посібник для творчого вчителя, що допоможе спроектувати сучасний урок, використовуючи сучасні методи і прийоми викладання української мови в початковій школі.

На засіданні навчально-методичної ради були проведені майстер-класи, що розкрили практичну спрямованість змістових ліній: мовної, мовленнєвої, соціокультурної. Майтер-клас з теми «Нестандартно про Стандарт. Уроки української мови в початкових класах» продемонстрували Олена Олександрівна Богдалова і Валентина Василівна Олейніченко, учителі початкових класів Херсонської гімназії №1 Херсонської міської ради. Галина Миколаївна Гуренок, методист психологічної служби методичного кабінету при управлінні освіти, поділилася досвідом з питання «Використання кінезіологічних вправ у роботі вчителя початкових класів», Тетяна Володимирівна Маслова, учитель-логопед логопедичного пункту при Херсонській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №32 Херсонської міської ради провела практичне корекційне заняття з теми «Диференціація звуків С-Ш у складах, словах, реченнях».

Учасники навчально-методичної ради мали змогу переглянути виставку «Формування комунікативної компетентності учнів початкової школи на уроках української мови», яку представили загальноосвітні навчальні заклади міста Херсона.

У межах засідання ради відбулася благодійна акція «Милосердя в кожному серці». Зібрані речі (іграшки, шкільне приладдя, книги, настільні ігри тощо) передані до міського реабілітаційного центру для дітей інвалідів.

Заслухавши та обговоривши інформаційні довідки «Про виконання програмових вимог з української мови в початковій школі у м. Херсоні» завідувача методичного кабінету при управлінні освіти Херсонської міської ради Вікторії Миколаївни Ільїної та завідувача науково-методичної лабораторії початкового навчання КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Таміли Миколаївни Клюєвої, навчально-методична рада ухвалила відповідне рішення.

DSC_0358

DSC_0097

DSC_0427

DSC_0112

Категорія: Новини
Оберіть мову