31 березня – 1 квітня 2016 року на базі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради відбувся науково-методичний семінар з теми «Уроки української мови і літератури з підприємницьким тлом: перспективи впровадження».

31 березня – 1 квітня 2016 року на базі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради відбувся науково-методичний семінар з теми «Уроки української мови і літератури з підприємницьким тлом: перспективи впровадження».

Семінар присвячений питанням запровадження польсько-українського проекту «Уроки з підприємницьким тлом», у якому освітяни Херсонщини беруть активну участь.

У заході взяли участь 52 вчителі української мови і літератури з усіх районів Херсонської області, міст Херсона, Нової Каховки, Каховки, Скадовська та Генічеська, серед яких були як такі учасники, що вперше долучилися до роботи в проекті, так і педагоги, що вже мають певний досвід такої діяльності.

З виступу Любові Анатоліївни Гончаренко, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри теорії і методики викладання суспільствознавчих і гуманітарних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», учасники семінару мали можливість дізнатися про основні положення зазначеного проекту, що в Україні запроваджується вже другий рік поспіль у тісній співпраці з польськими колегами. Метою проекту є формування компетентності підприємливості та ініціативності в українських школярів під час викладання шкільних дисциплін, зокрема й на уроках української мови і літератури.

Під час заходу Людмила Петрівна Марецька, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії і методики викладання суспільствознавчих і гуманітарних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», розкрила особливості організації уроків української мови і літератури з підприємницьким тлом та презентувала методичний посібник «Уроки української мови і літератури з підприємницьким тлом», авторами якого є вчителі Херсонських шкіл, міста Нової Каховки, Іванівського, Голопристанського районів.

У посібнику запропоновано конспекти уроків української мови і літератури, які були апробовані в навчально-виховному процесі загальноосвітніх шкіл. Також ці уроки є ілюстрацією практичного використання методів та прийомів, які сприяють формуванню в учнів ініціативності та підприємливості.

Цікаво та неординарно представила майстер-клас «На шляху до успішності» Людмила Василівна Козлова, учитель української мови і літератури Херсонської гімназії №1 Херсонської міської ради, під час проведення якого до роботи були залучені учасники семінару.

У ході обговорення вчителі висловилися щодо перспективності польсько-українського проекту, що стане поштовхом до позитивних змін у стилі викладацької діяльності українських педагогів, у результаті чого в школах України не тільки навчатимуть, а й готуватимуть учня до життя.

DSCF3627

DSCF3640

DSCF3657

Категорія: Новини
Оберіть мову