02 квітня 2016 року Український центр оцінювання якості освіти провів пробне зовнішнє незалежне оцінювання, під час якого абітурієнти мали можливість скласти тестування з української мови і літератури.

02 квітня 2016 року Український центр оцінювання якості освіти провів пробне зовнішнє незалежне оцінювання, під час якого абітурієнти мали можливість скласти тестування з української мови і літератури.

У Херсонській області працювало 9 пунктів пробного ЗНО (із них 4 – у м. Херсоні, 2 – у м. Нова Каховка, 1 – у м. Каховка, 1 – у м. Генічеську, 1 – у м. Цюрупинську). На пробне ЗНО з’явилося 1887 учасників, що складає 97,12 % від кількості зареєстрованих осіб.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання дає можливість ознайомитися з процедурою проходження зовнішнього незалежного оцінювання. Тести пробного тестування відповідають програмам зовнішнього незалежного оцінювання та укладаються Українським центром оцінювання якості освіти. Пробне ЗНО проводиться за кошти фізичних та юридичних осіб. Вартість одного тестування в усіх регіонах України становить 119 гривень.

Зміст сертифікаційних робіт з української мови і літератури визначено на основі програми зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури. Як відомо, сертифікаційна робота ЗНО з української мови і літератури у 2016 році міститиме 58 завдань, на виконання яких буде відведено 180 хвилин. Тест складатиметься із завдань трьох форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на встановлення відповідності та завдання з розгорнутою відповіддю.

Для кожного учасника пробного зовнішнього незалежного оцінювання на веб-сайті Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти створено інформаційну сторінку «Особистий кабінет учасника пробного ЗНО».

Після виконання тестових робіт усім учасникам пробного зовнішнього незалежного оцінювання було видано інформаційний бюлетень із відповідями на тестові завдання та схемами підрахунку тестових балів. Для визначення результату за шкалою 100-200 балів необхідно буде скористатися спеціальним сервісом, розміщеним на інформаційній сторінці «Особистий кабінет учасника пробного ЗНО». Для цього потрібно зайти до «Особистого кабінету» та перенести у спеціальну форму відповіді з бланку А, які учасник заповнив під час пробного ЗНО. Результати пробного ЗНО не використовуються для оцінювання навчальних досягнень учнів навчальних закладів системи загальної середньої освіти. Інформація про свій рейтинг після пробного тестування дає можливість ефективно скоригувати підготовку до зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року.

Категорія: Новини
Оберіть мову