21 лютого 2016 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулася прес-конференція «Вчителі англійської мови – агенти змін».

21 лютого 2016 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулася прес-конференція «Вчителі англійської мови – агенти змін».

У заході взяли участь Любов Залюбовська, керівник проектів Go Global; Валентина Іванівна Січова, перший заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації; Євген Анатолійович Криницький, начальник управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації; Ірина Ярославівна Жорова, доктор педагогічних наук, професор, перший проректор, проректор з наукової роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти»; Світлана Федорівна Одайник, кандидат педагогічних наук, доцент, проректор з питань зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти»; учителі англійської мови загальноосвітніх навчальних закладів Херсонської області – учасники проекту.

На прес-конференції йшла мова про виконання Указу Президента України щодо оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні. Також говорили про те, що громадська організація Go Global ініціювала пілотний проект «Вчителі англійської мови – агенти змін» у межах національної програми вивчення та популяризації іноземних мов «Україна speaking», що реалізується командою Go Global спільно із Британською Радою в Україні та Міністерством освіти і науки України з метою підвищення рівня знання іноземних мов серед населення України.

Під час заходу було звернено увагу на те що, згідно з офіційною статистикою із 600 вчителів англійської мови із м. Києва та семи регіонів України (Львівської, Волинської, Черкаської, Вінницької, Чернівецької, Дніпропетровської, Херсонської областей), Британською Радою в Україні спільно з GoGlobal було відібрано 138 учителів-учасників проекту «Вчителі англійської мови – агенти змін», які пройдуть підготовку за європейськими стандартами та стануть тренерами-наставниками для колег.

Упродовж роботи прес-конференції було окреслено, що на Херсонщині заявки на участь у проекті подали 57 вчителів англійської мови (відібрано 14 учасників з Херсонської області, які продемонстрували високий рівень володіння англійською мовою, бажання навчатися та вдосконалюватися, готовність змінюватися та змінювати інших). Важливим є те, що серед учасників проекту «Вчителі англійської мови – агенти змін» є молоді фахівці і педагоги з досвідом роботи від 10 до 30 років, які продемонстрували високий професійний рівень і пройшли конкурс.

Під час прес-конференції було оголошено етапи роботи проекту.

Першим етапом проекту є цикл тренінгів для відібраних учасників, після завершення яких «агенти змін» зможуть самі бути тренерами й навчати своїх колег у регіоні. Перша тренінгова сесія розпочалася 21 лютого 2016 року одночасно у всіх регіонах, що беруть участь у проекті, й триватиме тиждень – з 21 по 27 лютого 2016 року. Під час тренінгу будуть визначені найкращі кандидати для участі в тренінгу для тренерів, що відбудеться в серпні 2016 року.

Другий етап передбачає, що кожен із підготовлених тренерів проведе навчання для щонайменше 20-ти вчителів англійської мови у своєму місті, районі, селі.

Таким чином, до кінця 2016 року близько 4000 учителів у школах України (280 учителів Херсонщини) викладатимуть англійську за європейськими стандартами.

_DSC0355

_DSC0357

_DSC0359

Категорія: Новини
Оберіть мову