17 лютого 2016 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» у рамках проведення науково-методичного семінару «Рідна мова як невід`ємна складова етнічної самоідентифікації учня» відбулася презентація громадської організації «Херсонська філія Всеукраїнського народного університету імені Григорія Сковороди».

17 лютого 2016 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» у рамках проведення науково-методичного семінару «Рідна мова як невід`ємна складова етнічної самоідентифікації учня» відбулася презентація громадської організації «Херсонська філія Всеукраїнського народного університету імені Григорія Сковороди».

Про феномен Григорія Сковороди як мудрого праведника на всі часи розповіла Галина Михайлівна Сагач, доктор педагогічних наук, доктор теології, професор кафедри теорії і методики виховання КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», академік 4-х Міжнародних академій, куратор Херсонської філії Всеукраїнського народного університету імені Григорія Сковороди, лауреат Міжнародної премії ім. Г.Сковороди.

Презентацію «Великого проекту «Григорій Сковорода-300» представила Тетяна Олександрівна Кузьміч, голова громадської організації «Херсонська філія Всеукраїнського народного університету імені Григорія Сковороди», кандидат педагогічних наук, викладач кафедри теорії і методики виховання КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти». У її доповіді було зазначено, що проект започатковано у 2002 році фахівцями низки навчальних, наукових та бізнесових установ, міст та районів Харківської, Полтавської, Київської, Сумської, Черкаської, Запорізької, Львівської та інших областей разом із представниками владних структур і громадських організацій, окремих ентузіастів-волонтерів. Стратегічна мета окресленого проекту полягає у формуванні передумов для створення в перспективі в Україні пілотного зразка «духовно-технологічної країни» в досягненні сталого розвитку суспільства, орієнтованого на щастя людини на основі віри і моралі, «сродної праці», створенні можливостей бути здоровим духом, душею і тілом. Особлива увага у проекті приділяється вихованню патріотизму на духовно-моральному підґрунті соборної України; формуванню на основі висококреативної інноваційної моделі розвитку регіонів (районів, громад) — символів сталої орієнтації суспільства.

Програма дій «Херсонської філії Всеукраїнського народного університету імені Григорія Сковороди» була представлена в соціальному проекті «Просвітництво філософії серця Григорія Савича Сковороди», який презентувала Людмила Миколаївна Назаренко, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики виховання КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти». Науковець зазначила, що соціальний проект, спрямований на практичне відтворення в соціокультурному просторі регіону сковородинської спадщини, філософську основу якої складають «філософія серця», «сродна праця», «щастя», «свобода» окремої людини та громади, ідеали духовності й людської гідності перед викликами нової епохи. Галина Михайлівна Соломахіна, директор Каховської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 з поглибленим вивченням іноземної мови, учитель – методист української мови і літератури та Наталя Пилипівна Крупа, директор Сиваської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Новотроїцької районної ради, учитель-методист української мови і літератури розповіли про впровадження у практику роботи своїх навчальних закладів елективного спецкурсу з медіаосвітнім компонентом для учнів старших класів «Ave Skovoroda! Ідемо за Сковородою!».

Гості заходу – Людмила Йосипівна Волкова, директор Одеського валеологічного центру, старший викладач Одеського інституту удосконалення вчителів та Неля Вікторівна Кузнєцова, кандидат педагогічних наук, доцент Одеського національного університету – поділилася з присутніми досвідом роботи з популяризації ідей Г.Сковороди на Одещині.

Прикрасили захід літературно-музична композиція «Григорій Сковорода – велет Слова і Духу» у виконанні учнівського та педагогічного колективів Сиваської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Новотроїцької районної ради та виступ Наталії Лелеко, Народної артистки України.

Усі учасники зустрічі зазначили актуальність представленого проекту та необхідність брати активну участь у його реалізації.

_DSC0061

_DSC0055

_DSC0053

_DSC0074

_DSC0124

_DSC0144

Категорія: Новини
Оберіть мову