8-10 лютого 2016 року науково-методична лабораторія фізичної культури та захисту Вітчизни КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» провела ІІ етап обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016» у номінації «Захист Вітчизни».

8-10 лютого 2016 року науково-методична лабораторія фізичної культури та захисту Вітчизни КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» (завідувач Сергій Олександрович Моїсеєв, кандидат педагогічних наук, доцент) провела ІІ етап обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016» у номінації «Захист Вітчизни».

У фінальній частині конкурсу взяли участь представники загальноосвітніх навчальних закладів міста Херсона, Білозерського, Великоолександрівського, Нижньосірогозького, Скадовського та Чаплинського районів.

Програмою заходу було передбачено проведення конкурсних уроків у загальноосвітніх навчальних закладах, перевірка володіння інформаційно-комунікаційними технологіями, підготовка і реалізація освітнього проекту, а також суперфінал.

Конкурсні уроки відбулись на базі Херсонського навчально-виробничого комбінату Херсонської міської ради і були спрямовані на вивчення таких навчальних тем, як «Військова присяга та військова символіка України», «Стрілецька зброя та поводження з нею», «Вихід зі строю та підхід до начальника», «Основи загальновійськового бою», «Надання домедичної допомоги при кровотечах і пораненнях» та «Засоби індивідуального захисту органів дихання, їх призначення, будова, підбір та правила використання». Члени журі стали свідками справжнього свята професійної майстерності та педагогічної краси. Конкурсанти довели, що за умови використання інноваційних підходів до військово-патріотичного виховання старшокласників можливе вирішення складного діалектичного протиріччя уроку захисту Вітчизни – поєднання в одному занятті вимогливості статутних взаємовідносин та гуманістичної парадигми розвитку вітчизняної системи освіти.

Темами освітніх проектів, представлених конкурсантами, були: «Найпотужніша зброя українців», «Герої не вмирають», «Козацькі традиції у вимірах сучасності», «Шкільний тир – реінкарнація», «Пісні перемоги», «Тактична медицина – твій ангел-охоронець на полі бою». Учителям усього за одну ніч вдалось створити справжні шедеври організації дослідно-пошукової роботи учнів загальноосвітніх шкіл та ефектно їх представити вимогливому журі.

За результатами випробувань переможцем конкурсу став Михайло Іванович Дацюк, учитель захисту Вітчизни Хрестівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Чаплинської районної ради. Лауреатами конкурсу було визнано: Олександра Олександровича Горуна, учителя захисту Вітчизни Михайлівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Скадовської районної ради; Сергія Олександровича Лисенка, учителя захисту Вітчизни Херсонської багатопрофільної гімназії № 20 імені Бориса Лавреньова Херсонської міської ради; Юрія Яковича Волошина, учителя захисту Вітчизни Червонопартизанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Нижньосірогозької районної ради; Ігоря Володимировича Соловйова, учителя захисту Вітчизни Великоолександрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Великоолександрівської районної ради.

Урочистий етап заходу відбувався в актовій залі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» за участю переможця та лауреатів конкурсу, слухачів курсів підвищення кваліфікації педагогічних кадрів, груп підтримки з навчальних закладів конкурсантів, творчих колективів позашкільних закладів освіти. Зі щирими словами вдячності до конкурсантів звернувся доктор філософії, професор, ректор академії Анатолій Миколайович Зубко, підкресливши важливість їх жертовної праці для військово-патріотичного виховання учнівської молоді та побажавши переможцю гідно представити Херсонщину на всеукраїнському рівні. Учасники суперфіналу отримали грошову винагороду від Людмили Володимирівни Кучерявої, голови Херсонської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. Видавництво «Ранок» презентувало переможцю комплект плакатів для навчальних кабінетів загальноосвітніх навчальних закладів з предмета «Захист Вітчизни». Видавнича Група «Основа» подарувала конкурсантам передплату на журнал «Фізичне виховання в школах України».

Члени журі переконані, що продемонстровані учасниками конкурсу інноваційні підходи до військово-патріотичного виховання учнів загальноосвітніх навчальних закладів стануть предметом всебічного вивчення для фахівців та знайдуть свій подальший розвиток у роботі вчителів захисту Вітчизни Херсонщини та України.

З методичними напрацюваннями учасників конкурсу можна ознайомитись на сайті ресурсного центру з національно-патріотичного виховання дітей та молоді «Патріот» кафедри теорії і методики виховання КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» за покликанням: http://patriot.16mb.com/resursy/navchalne-metodichne-zabezpechennja

0d34862f

26bea7ec

231b65a9

DSCF3510

DSCF3512

Категорія: Новини
Оберіть мову