22 жовтня 2015 року відбулася виїзна навчально-методична рада Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради з теми «Організація національно-патріотичного виховання учнів у загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладах».

22 жовтня 2015 року відбулася виїзна навчально-методична рада Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради з теми «Організація національно-патріотичного виховання учнів у загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладах».

У процесі роботи учасники ознайомились з досвідом роботи Білозерської багатопрофільної гімназії (директор Антон Іванович Власюк) з теми «Формування особистості гімназиста, як громадянина України»; Велетенської ЗОШ І-ІІІ ст. (директор Людмила Іванівна Островенко) – «Учнівське самоврядування – це не самоціль, а цікаве шкільне життя»; Чорнобаївського НВК (директор Анатолій Григорович Луценко) – «Я – громадянин і патріот України»; Музиківської ЗОШ І-ІІІ ст. (директор Неля Володимирівна Гричун) – «Патріотичне виховання школярів – запорука спільної і єдиної України».

засіданні ради були розглянуті теоретичні і практичні питання: організаційно-методична діяльність районного методичного кабінету, навчальних закладів Білозерського району з національно-патріотичного виховання; зміст національно-патріотичного виховання; співпраця навчальних закладів з громадськими організаціями; створення ресурсних центрів з національно-патріотичного виховання в районах області.

Світлана Сергіївна Колісніченко, начальник відділу освіти, молоді і спорту Білозерської районної адміністрації, звернула увагу на діяльність закладів із створення виховних систем з національного виховання в школах району; на роботу кімнат школяра з національно-патріотичного виховання.

Людмила Миколаївна Назаренко, доктор філософії, доцент кафедри теорії і методики виховання КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», у своєму виступі обґрунтувала необхідність створення при районних (міських) методичних кабінетах області ресурсних центрів з національно-патріотичного виховання, а також презентувала діяльність ресурсного центру «Патріот».

Таїсія Йосипівна Гусь, завідувач науково-методичного відділу виховання КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», висвітлила нові підходи щодо забезпечення, функціонування системи національно-патріотичного виховання в Білозерському районі; розкрила форми і методи національно-патріотичного виховання сучасного громадянина-патріота; акцентувала на ролі сім’ї, волонтерського руху, дитячих та молодіжних організацій у формуванні патріотизму; звернула увагу на діяльність пошукових загонів у загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах з метою вивчення бойового шляху військовослужбовців, що є випускниками цих закладів.

Віктор Миколайович Романов, голова Білозерської районної адміністрації, розкрив перспективу діяльності Білозерського району з питань національно-патріотичного виховання.

Лідія Іванівна Слободенюк, проректор з навчально-методичної роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», підбила підсумки роботи навчально-методичної ради.

За результатами роботи навчально-методичної ради було ухвалено рішення.

Категорія: Новини
Оберіть мову