Напередодні Дня захисника України, 13 жовтня 2015 року, у Виноградівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів ім. Соценка Цюрупинської районної ради завітали науково-педагогічні працівники Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради

Напередодні Дня захисника України, 13 жовтня 2015 року, у Виноградівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів ім. Соценка Цюрупинської районної ради завітали гості: батьки учнів, випускники-воїни АТО, представники сільської громади, а також науково-педагогічні працівники Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради – Ярослав Юрійович Голобородько, доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри теорії та методики викладання суспільствознавчих і гуманітарних дисциплін; Людмила Миколаївна Назаренко, доктор філософії, доцент кафедри теорії та методики виховання; Вадим Сергійович Назаренко, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії та методики викладання природничо-математичних і технологічних дисциплін, завідувач науково-методичної лабораторії інформатики, інформаційних технологій та дистанційного навчання.

Ознайомившись з досвідом роботи школи, науковці надали консультації адміністрації та педагогам щодо управління навчальним закладом, виконання Державного стандарту загальної середньої освіти, організації роботи з національно-патріотичного виховання.

Гості взяли участь у загальношкільному святі «Козацької слави», пересвідчилися, що школярі знають історичне минуле України та познайомилися з творчими дитячими колективами. Ярослав Юрійович Голобородько у своєму виступі підкреслив, що виховання патріотизму починається з любові до рідного краю, який так трепетно відобразив у своїх творах його батько, відомий письменник Юрій Костянтинович Голобородько. Діти та дорослі з цікавістю слухали та щиро дякували за книги – подарунки до шкільної бібліотеки. Про те, хто такий патріот, з учнями вела бесіду Людмила Миколаївна Назаренко, яка від колег з Всеукраїнської асоціації педагогів історії та суспільних дисциплін «Нова Доба» передала школі навчально-методичні посібники для класних керівників і підручники з предметів громадянознавчого спрямування «Живи за правилами» і «Вчимося обирати». Директор школи Ольга Миколаївна Цілинко, зі словами подяки від імені усіх учасників навчально-виховного процесу звернулася до випускників школи — воїнів АТО та повідомила присутнім про те, що Виноградівська загальноосвітня школи І-ІІІ ступенів ім. Соценка визнана опорною у Цюрупинському районі з організації національно-патріотичного виховання школярів, а також подякувала педагогам і батькам за підготовку й участь дітей у загальношкільному святі з нагоди Дня захисника України. Урочистості завершилися спільним виконанням пісні «Україна – це ми» та частуванням «козацької кухні».

Категорія: Новини
Оберіть мову