24 вересня 2015 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулася прес-конференція щодо роботи VІІІ Міжнародної науково-практичної конференції і ХХІІ Всеукраїнських педагогічних читань «Василь Сухомлинський у діалозі з сучасністю: виховуємо культуру потреб особистості».

24 вересня 2015 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулася прес-конференція щодо роботи VІІІ Міжнародної науково-практичної конференції і ХХІІ Всеукраїнських педагогічних читань «Василь Сухомлинський у діалозі з сучасністю: виховуємо культуру потреб особистості» за участі Андрія Станіславовича Путілова – голови Херсонської обласної державної адміністрації; Василя Григоровича Кременя – Президента Національної академії педагогічних наук України, доктора філософських наук, професора, дійсного члена НАН України, дійсного члена НАПН України; Анатолія Миколайовича Зубка – ректора КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», доктора філософії, професора; Олександра Володимировича Співаковського – народного депутата Верховної Ради України, першого заступника голови Комітету з питань науки і освіти, професора кафедри інформатики, програмної інженерії та економічної кібернетики Херсонського державного університету, доктором фізико-математичних наук; Сергія Володимировича Хланя – народного депутата України; Андрія Анатолійовича Гордєєва – народного депутата України; Олени Борисівна Урсуленко – підприємця, громадського діяча, учасниці благодійних проектів та волонтерських акцій.

Під час прес-конференціїАнатолій Миколайович Зубко підкреслив важливість проведення Року вшанування спадщини В.О.Сухомлинського на Херсонщині та зазначив, що протягом 2015 року було проведено низку обласних, всеукраїнських та міжнародних заходів із залученням широкого кола науковців, педагогічної громадськості, школярів та їхніх батьків, присвячених вивченню та творчому осмисленню педагогічного Генія – В. О. Сухомлинського.

Андрій Станіславович Путіловнаголосив на тому, що сьогодні перед закладами освіти поставлено завдання – формувати громадянина, найвищою цінністю якого є любов до Батьківщини та свого народу. Тому необхідно частіше звертатися до педагогічної спадщини B. О. Сухомлинського, де закладені ідеї патріотичного виховання в сім’ї, школі, формування синівської любові і вірності Вітчизні через причетність до життя народу, його історії, слави.

Василь Григорович Кремень зазначив, що розроблена B. О. Сухомлинськимпедагогічна система не тільки збагатила педагогічну науку новаторськими ідеями й положеннями, значно розширила теорію і освітньо-виховну практику, а й була своєрідним революційним етапом розвитку вітчизняної педагогічної думки.

Олена Борисівна Урсуленко зробила акцент на тому, що тільки за умови тісної співпраці директора школи з педагогічним колективом, використовуючи творчі ідеї та педагогічний досвід великого педагога, можна навчити дітей жити у гармонії з навколишнім світом.

Олександр Володимирович Співаковський зазначив, що ставлення до діяльності та ідей B. О. Сухомлинського не змінилося з часом, адже педагогічна концепція Василя Олександровича високогуманна і демократична, органічно поєднує класичну і народну педагогіку.

Сергій Володимирович Хлань і Андрій Анатолійович Гордєєв зауважили, що упровадження й творче використання цінного досвіду великого педагога може сприяти розв’язанню назрілих проблем, що сьогодні є важливими в управлінні навчальними закладами.

Учасники прес-конференції відповіли на низку запитань журналістів щодо використання ідей В.О.Сухомлинського у навчально-виховному процесі загальноосвітніх навчальних закладів.

_DSC0185

_DSC0191

_DSC0196

Категорія: Новини
Оберіть мову