З 08 по 12 червня 2015 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся семінар-тренінг для педагогів області за програмою Intel® «Шлях до успіху».

З 08 по 12 червня 2015 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся семінар-тренінг для педагогів області за програмою Intel® «Шлях до успіху», до складу якого входять курси «Комп’ютерні технології для спільноти» і «Комп’ютерні технології та майбутня професія».

Програма  спрямована на навчання школярів середньої, старшої школи і молодих людей віком від 16 до 25 років. Вона дозволяє опанувати комп’ютерну грамотність, навчитися критичному мисленню і співпраці. Програма створена компанією Intel разом з освітніми урядовими організаціями різних країн; адаптована, локалізована  й упроваджується в Україні.

До участі в семінарі-тренінгу були запрошенні вчителі Херсонської області, які мають різний досвід та фах, зокрема з м.Херсона, м.Нова Каховка, м.Каховка, м.Гола Пристань, Білозерського, Бериславського, Горностаївського, Великолепетиського, Великоолександрівського, Каховського, Каланчацького, Скадовського, Чаплинського, Цюрупинського районів, які потім зможуть упроваджувати даний курс у своїх навчальних закладах. Тренінг співзвучний з науково-методичною проблемою області «Соціалізація дітей та учнівської молоді в сучасному освітньому просторі: методологічні та методичні підходи» та розкриває основні тенденції і кроки вирішення проблем адаптації дітей у сучасному суспільстві.

Світлана Федорівна Одайник, кандидат педагогічних наук, доцент, проректор КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» привітала всіх учасників з початком роботи й побажала цікавих вправ та творчості протягом усієї роботи. Вона звернула увагу на те, що сучасний учень чекає сьогодні інформаційно-обізнаного та неординарного вчителя, який зможе зорієнтувати молодь на цікаві стежинки пізнання реального світу.

Упродовж тижня зі слухачами працювала Елла Леонідівна Ворх, учитель Херсонського ліцею Херсонської обласної ради, тренер програми Intel® «Шлях до успіху». На тренінгу педагоги навчилися правилам толерантного спілкування; окреслили основні знання та вміння, якими мають володіти учні після закінчення школи, щоб бути успішним у ХХІ столітті; з’ясували основні психолого-педагогічні аспекти обдарованості дитини; створювали порівняльну таблицю позитивного і негативного впливу інформаційних технологій на розвиток суспільства; розробляли соціальні проекти місцевої спільноти та професії; захищали їх у колі доброзичливих, але критичних друзів. Також тренер розкривала родзинки діяльності своєї творчої лабораторії.

У роботі семінару-тренінгу найважливішими вимогами стали – уміння працювати в команді, дослуховуватися один до одного, опановувати нове, сприймати критику ідей та вміти презентувати командні досягнення. Усе це було продемонстровано кожним учасником у процесі підготовки та проведення уроку.

Ганна Миколаївна Ізотова, методист науково-методичної лабораторії математики КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», тренер програми Intel® «Шлях до успіху» та відповідальна за розвиток й упровадження даної програми в області здійснила організацію чіткої роботи семінару-тренінгу та розмістила фотоматеріали на сторінці програми у Facebook (https://www.facebook.com/groups/skills4success/).

Після закінчення семінару-тренінгу учасники отримали окрім методичної літератури та сертифікатів з даних курсів ще й позитивні емоції від навчання та спілкування, а також подякували координаторам програми Intel® «Шлях до успіху» за новації, що може отримати педагог сьогодні.

Перейти за покликанням на фотоматеріали

_DSC1111

_DSC2222

_DSC3333

Категорія: Новини
Оберіть мову