12 червня 2015 року Український центр оцінювання якості освіти провів зовнішнє незалежне оцінювання, під час якого абітурієнти мали можливість скласти тестування з математики.

12 червня 2015 року Український центр оцінювання якості освіти провів зовнішнє незалежне оцінювання, під час якого абітурієнти мали можливість скласти тестування з математики. Завданням зовнішнього незалежного оцінювання з математики є оцінка підготовленості учасників тестування з метою конкурсного відбору для навчання у вищих навчальних закладах.

У Херсонській області під час ЗНО з математики працювало 20 пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання: 9 – у м. Херсоні, 4 – у м. Новій Каховці, 2 – у м. Каховці, 2 – у м. Генічеську, 3 – у м. Цюрупинську. Цього року тест з математики мали намір складати 4446 абітурієнтів, із них 3734 осіб зареєструвалися для складання ЗНО з математики базового рівня, 712 осіб – для складання поглибленого рівня.

На ЗНО з’явилося 3635 учасників, що складає 82 % від кількості зареєстрованих осіб.

На пунктах працювали: 707 педагогічних працівників (відповідальні, інструктори, чергові), 20 працівників ДСО при МВС. Контроль за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання здійснювали 20 уповноважених осіб Українського центру оцінювання якості освіти.

Відповіді до завдань тестів з математики буде розміщено 13 червня 2015 року на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти (розділ «Визначення результатів ЗНО»).

Зміст сертифікаційних робіт ЗНО базового та поглибленого рівнів визначається на основі програми зовнішнього незалежного оцінювання з математики для осіб, які бажають здобувати вищу освіту на основі повної загальної середньої освіти.

Сертифікаційна робота базового рівня з математики містить 30 завдань, на виконання яких було відведено 130 хвилин. Тест ЗНО з математики базового рівня складається із завдань трьох форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на встановлення відповідності та завдань відкритої форми з короткою відповіддю. Максимальна кількість балів, яку може отримати учасник ЗНО, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з математики базового рівня, – 48.

Сертифікаційна робота поглибленого рівня з математики містить 36 завдань (30 завдань базового рівня та 6 завдань поглибленого рівня), на виконання яких було відведено 210 хвилин (130 хвилин на виконання завдань базового рівня та 80 хвилин на виконання завдань поглибленого рівня). Тест ЗНО з математики поглибленого рівня складається із завдань чотирьох форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді (базовий рівень), завдань на встановлення відповідності (базовий рівень), завдань відкритої форми з короткою відповіддю (базовий рівень та поглиблений рівень) та завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю (поглиблений рівень). Максимальна кількість балів, яку може набрати учасник ЗНО, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з математики поглибленого рівня дорівнює 66 балам.

Визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з математики відбуватиметься у декілька етапів. Спочатку буде здійснюватися комп’ютерна обробка сертифікаційних робіт учасників ЗНО та перевірка екзаменаторами завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю поглибленого рівня. Після цього відбудеться визначення кількості тестових балів кожної сертифікаційної роботи. На наступному етапі спеціально створені експертні групи ухвалять рішення про встановлення порога «склав/не склав».

Учасники ЗНО, які не подолають визначений пороговий бал, уважатимуться такими, хто не склав тест. Результати тих учасників, хто подолає пороговий бал, буде конвертовано у рейтингову оцінку за шкалою від 100 до 200 балів, що буде вказувати на місце результату абітурієнта серед результатів інших учасників зовнішнього оцінювання.

Офіційне оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з математики відбудеться після 19 червня 2015 року, під час якого будуть оприлюднені таблиці відповідності тестових балів, отриманих учасниками зовнішнього незалежного оцінювання 2015 року за виконання завдань сертифікаційної роботи з математики, рейтинговій оцінці (за шкалою100–200 балів).

Категорія: Новини
Оберіть мову