31 травня – 1 червня 2015 року відповідно до плану роботи науково-методичної лабораторії біології і основ здоров’я КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» було проведено навчально-тренувальну експедицію до Біосферного заповідника Асканія-Нова ім. Фрідріха Фальц-Фейна.

31 травня – 1 червня 2015 року відповідно до плану роботи науково-методичної лабораторії біології і основ здоров’я КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» (завідувач Катерина Вікторівна Мазаєва) було проведено навчально-тренувальну експедицію до Біосферного заповідника Асканія-Нова ім. Фрідріха Фальц-Фейна.

У експедиції взяли участь учителі біології і екології – учасники обласної творчої групи. Науковий консультант – Ольга Іванівна Литвиненко, кандидат біологічних наук, доцент кафедри теорії і методики викладання природничо-математичних та технологічних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Мета експедиції: відпрацювання практичної частини навчальних природознавчих екскурсій екологічною стежкою «Типчаково-ковиловий степ Півдня України», до Дендропарку «Асканія-Нова» та Асканійського зоопарку для учнів базової і старшої школи; збирання наочних матеріалів для навчання вчителів за спецкурсом «Методологія природознавчих екскурсій на базі природно-заповідного фонду Херсонщини».

Під керівництвом Віктора Володимировича Шаповала, кандидата біологічних наук, завідувача лабораторії біологічного моніторингу заповідного степу Біосферного заповідника Асканія-Нова ім. Фрідріха Фальц-Фейна, учителі пройшли маршрутом екологічної стежки «Типчаково-ковиловий степ Асканія-Нова» і навчилися визначати характерні види рослин степу за їх морфологічними і ксероморфними ознаками.

У дендрологічному парку учасники експедиції вивчали інтродуковані деревні рослини та зібрали цікаві фотоматеріали. Творчою групою відпрацьовано проекти навчальних екскурсій для учнів та навчально-тренінгові заняття з визначення природних об’єктів Біосферного заповідника Асканія-Нова.

Учасники експедиції щиро вдячні за допомогу в організації дводенної експедиції Наталії Омелянівні Бех – методисту Комунальної установи «Чаплинський районний методичний кабінет» Чаплинської районної ради Херсонської області та адміністрації навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів — позашкільний навчальний заклад – гімназія» Чаплинської районної ради Херсонської області (директор Ольга Володимирівна Шапошнікова).

Матеріали експедиції будуть узагальнені і запропоновані для використання вчителям біології і екології.

P5310014

Фото2980

Фото2983

Фото2984

 

Категорія: Новини
Оберіть мову