21 травня 2015 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулася зустріч слухачів курсів підвищення кваліфікації вчителів географії та економіки з представниками Державного науково-виробничого підприємства «Картографія».

21 травня 2015 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулася зустріч слухачів курсів підвищення кваліфікації вчителів географії та економіки з представниками Державного науково-виробничого підприємства «Картографія», виробничі досягнення якого підтверджені багатьма загальноукраїнськими та міжнародними відзнаками.

У заході взяли участь Ольга Миколаївна Стеценко, заступник начальника відділу маркетингу ДНВП «Картографія», яка ознайомила присутніх з історією становлення та розвитку провідного картовидавничого підприємства України, його внеском у розвиток картографування України та у картографічне забезпечення держави і суспільства;Віталій Іванович Остроух, кандидат географічних наук, завідувач редакції навчальної тематики, атласів та карт світу, який представив нові виданняпідприємства, визнаного лідера картографічної галузі України тарозкрив демонстраційні можливості електронних посібників та інтерактивних карт. Віталій Іванович зазначив, що робота над їх виготовленням має стати пріоритетним напрямом у створенні картографічних посібників нового покоління для вивчення географії в школі.

Розкриваючи методичні аспекти використання нової картографічної продукції в шкільному курсі географії, учасники зустрічі виокремили ті теми навчальної програми, при вивченні яких доцільно звернутися до  електронних картографічних видань, а також зазначили, що одним з ефективних прийомів вивчення географії є використання інтерактивних карт.

Слухачі курсів представили власний досвід використання карт на уроках географії та в  позаурочній роботі з учнями. Учасники заходу дійшли висновку, що майбутнє шкільної географічної освіти – за електронними книгами та інтерактивними картами.

_DSC0007

Категорія: Новини
Оберіть мову