29-30 квітня 2015 року відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулася низка зустрічей освітян та студентів педагогічних ВНЗ Херсонщини із директором НВК «Павлиська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей імені В.О.Сухомлинського» Валентиною Федорівною Деркач.

29-30 квітня 2015 року відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», наказу академії «Про проведення заходів з популяризації педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського у 2015 році» №5 від 15.01.2015 року, за сприяння Української асоціації імені Василя Сухомлинського та з метою поширення гуманістичних ідей В.О. Сухомлинського відбулася низка зустрічей освітян та студентів педагогічних ВНЗ Херсонщини із директором НВК «Павлиська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей імені В.О.Сухомлинського» Валентиною Федорівною Деркач.

У ході зустрічі Валентина Федорівна розповіла про життєвий та творчий шлях В.О. Сухомлинського, розкрила особливості проведення в Павлиській школі уроків мислення на природі як одного з найголовніших засобів формування школяра за методикою Педагога-гуманіста.

З метою становлення особистості майбутнього педагога було організовано зустрічі зі студентами факультету дошкільної та початкової освіти Херсонського державного університету та Бериславського педагогічного коледжу імені В.Ф. Беньковського з теми «Школа радості і добра (за педагогічною спадщиною В.О.Сухомлинського)». Велике зацікавлення у студентів викликали аспекти педагогічної спадщини В.О. Сухомлинського щодо реалізації гуманістичних ідей у навчально-виховному процесі школи, які й сьогодні не втрачають своєї актуальності.

З метою поширення продуктивного досвіду управлінської діяльності В.О. Сухомлинського, на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» у межах заходу було організовано зустріч директора НВК «Павлиська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей імені В.О.Сухомлинського» Валентини Федорівни Деркач з керівниками навчальних закладів Херсонщини, науково-педагогічними та педагогічними працівниками академії з теми «Зростання професійної майстерності керівників у контексті педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського».

Зустріч з Валентиною Федорівною підтвердила, що ідеї В.О. Сухомлинського витримали перевірку часом і показали свою життєздатність, а праці педагога вражають високою вірою в дитину, вмінням знаходити шлях до її серця.

1

2

3

4

Категорія: Новини
Оберіть мову