18-19 березня 2015 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся науково-практичний семінар «Професійний саморозвиток учителів математики в освітньому Інтернет-просторі» для методистів районних методичних кабінетів, керівників районних методичних об’єднань, учителів математики.

18-19 березня 2015 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся науково-практичний семінар «Професійний саморозвиток учителів математики в освітньому Інтернет-просторі»для методистів районних методичних кабінетів, керівників районних методичних об’єднань, учителів математики. Основна мета семінару – підвищення професійної компетентності педагога сумою теоретичних знань та засобом розвитку практичних дій в інформаційному Інтернет-просторі, ознайомлення з ефективними інноваційними методиками і технологіями, а також шляхи їх упровадження в навчальний виховний процес загальноосвітньої школи.

У заході взяли участь педагоги м. Херсона, м. Гола Пристань, Білозерського, Голопристанського, Горностаївського, Нижньосірогозького, Цюрупинського районів.

Галина Сергіївна Юзбашева, кандидат педагогічних наук доцент, завідувач кафедри теорії і методики викладання природничо-математичних та технологічних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» розкрила основні напрями підвищення результативності навчання природничо-математичних та технологічних предметів у загальноосвітніх навчальних закладах Херсонщини.

Олена Вікторівна Кохановська, кандидат педагогічних наук, старший викладач КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» провела практичні заняття і ознайомила учасників семінару з новими інноваційними технологіями «перевернутого» та «змішаного» навчання. На занятті вчителі розглянули нові ефективні кроки побудови сценаріїв уроків за цими технологіями, визначили роль та місце інформаційних технологій та Інтернет-простору на сучасному уроці математики, опанували практичні кроки зі створення вчительського предметного блогу та веб-сайту.

На базі Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 14 Херсонської міської ради відбувся майстер-клас з теми «Сучасні підходи до викладання математики з використанням ІКТ та Інтернет-простору». Наталія Євгенівна Біль, директор Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 14 ознайомила учасників семінару з роботою педагогічного колективу, провела екскурсію по школі та разом з учителем математики Тетяною Леонідівною Чухало провела заняття щодо використання інтерактивних дошок, нетбуків та планшетів на уроці математики. Поділилися досвідом зі створення електронного дидактичного матеріалу та електронної бібліотечки вчителя.

Ізотова Ганна Миколаївна, методист КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» окреслила питання професійного саморозвитку вчителя математики у міжатестаційний період. Надала методичні поради щодо створення вчительського портфоліо та ознайомила з досвідом підвищення кваліфікації вчителів у Польщі та Швеції.

Юлія Іванівна Пономаренко, завідувач науково-методичної лабораторії математики КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» провела круглий стіл «Професійний саморозвиток учителя математики: проблеми та реалії», на якому разом з учителями було розглянуто питання учительської діяльності, основні задачі щодо викладання математики відповідно до Державних стандартів базової повної загальної середньої освіти, відбувся обмін досвіду.

За підсумками роботи учасники отримали сертифікати.

IMG_20150319_124530

IMG_20150319_114717

IMG_20150318_142525

IMG_20150319_113417

 

Категорія: Новини
Оберіть мову