07 квітня 2015 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся науково-практичний семінар «Тематика здорового харчування у змісті початкової школи: молоко та молочні продукти» для методистів міських і районних методичних кабінетів з метою інформування вчителів щодо питань здорового харчування учнів, вживання натуральних та безпечних молочних продуктів, формування свідомого споживчого вибору дітей.

07 квітня 2015 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся науково-практичний семінар «Тематика здорового харчування у змісті початкової школи: молоко та молочні продукти»для методистів міських і районних методичних кабінетів з метою інформування вчителів щодо питань  здорового харчування учнів, вживання натуральних та безпечних молочних продуктів, формування свідомого споживчого вибору дітей.

Семінар відбувся за підтримки проекту «Три молочні продукти на день» та благодійної організації «Центр споживчих ініціатив».

Відкрила семінар, окреслила його мету і завдання, закцентувала увагу присутніх на актуальності та значущості теми здорового харчування молодого покоління Таміла Миколаївна Клюєва, завідувач науково-методичної лабораторії початкового навчання КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти». Про створення умов для формування здорового способу життя учнів початкової школи розповіла Тетяна Вільямівна Комінарець, завідувач кафедри теорії і методики дошкільного виховання та початкового навчання КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

У ході роботи семінару учасники розглянули питання: «Актуальність підтримки освітніх ініціатив з питань здорового харчування. Проект «Три молочні продукти на день» (Тетяна Володимирівна Храпач, менеджер зовнішніх комунікаційкомпанії «Данон» в Україні, представник проекту «Три молочні продукти на день»); «Презентація навчальних матеріалів «Молоко та молочні продукти». Досвід реалізації навчальних курсів за вибором та проведення заходів з учнями початкових класів з питань здорового харчування.Тематика харчування в програмах та курсах навчальних предметів для початкових класів «Основи здоров’я», «Основи споживчих знань» (Лариса Миколаївна Пужайчереда, редактор журналу «Економіка в школах України» ВГ «Основа», м.Харків).

У межах семінару було проведено екскурсію на підприємство одного з виробників молочних продуктів – партнерів проекту «Три молочні продукти на день», – Херсонське підприємство «Данон-Дніпро». Учасники семінару мали можливість побувати на виробництві та на власні очі побачити, як виготовляється смачна й корисна продукція «Данон», а також дізнатися багато цікавого про важливість регулярного споживання молочних продуктів та скуштувати деякі з них.

По завершенні заходу  всі учасники семінару отримали сертифікати, добірку методичних матеріалів на електронних носіях, методичні посібники на допомогу вчителю для практичного використання у роботі з формування здорового способу життя молодших школярів, подарунки молочної продукції від підприємства «Данон-Дніпро».

_DSC0014

20150407_105302

_DSC0009

20150407_131049

20150407_130910

20150407_140031

Категорія: Новини
Оберіть мову