24-26 березня 2015 року науково-методичною лабораторією історії, правознавства і етики КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» було проведено науково-методичний семінар «Методологічні та методичні засади вивчення культурних взаємовпливів в історії Європи і України», у роботі якого взяли участь 16 вчителів області.

24-26 березня 2015 року науково-методичною лабораторією історії, правознавства і етики КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» було проведено науково-методичний семінар «Методологічні та методичні засади вивчення культурних взаємовпливів в історії Європи і України», у роботі якого взяли участь 16 вчителів області. Матеріали до семінару було підготовлено у співпраці з Українським центром вивчення історії Голокосту.

 Учасниками заходу були вчителі історії, правознавства і етики загальноосвітніх закладів міста Херсона та області, працівники академії. Заняття на семінарі вели викладачі академії – Любов Анатоліївна Гончаренко, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри теорії і методики викладання соціально-економічних дисциплін, Тетяна Адамівна Асламова, завідувач науково-методичної лабораторії історії, правознавства і етики, Ірина Вікторівна Воскова,  кандидат педагогічних наук, викладач кафедри педагогіки і психології.

Учасники семінару ознайомилися із засадами цивілізаційного підходу до вивчення історії, станом і досвідом міжкультурної освіти в Європі, біографіями видатних людей, що впливали на історичні процеси в України та  світі.

Педагоги працювали в групах, парах, індивідуально з відеоматеріалами, письмовими джерелами, училися робити тематичні проекти, користувалися матеріалами ресурсних центрів академії з громадянської освіти та вивчення історії Голокосту.

Учителі в творчих проектах досліджували вплив європейських країн та їхніх окремих представників на долю України і навпаки, як люди, народжені в Україні, відігравали важливі ролі в житті Європи і США. Дуже цікаві проекти представили: Ілля Федорович Терновий, учитель історії та правознавства НВК Асканія-Нова «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – позашкільний навчальний заклад – гімназія» Чаплинської районної ради Херсонської області – про вплив німецьких колоністів, зокрема сім’ї Фальц-Фейнів, на життя Херсонщини –http://www.ex.ua/796016403256 ; Лариса Володимирівна Можина, учитель історії та правознавства Великокардашинської ЗОШ Голопристанської районної ради Херсонської області та Юлія Павлівна Тимошенко, учитель історії та правознавства, Лазурненської ЗОШ Скадовської районної ради Херсонської області дослідили внесок Г.Г.Мазараллі, грека за походженням, у розвиток Півдня України; Олексій Олександрович Білоус, учитель історії та правознавства, Іванівської гімназії Іванівського району Херсонської області ознайомив колег з життям уродженки Полтавщини Марії Башкірцевої, письменниці і художниці, єдиної українки, чиї роботи знаходяться в Луврі. Учасники семінару створили 14 творчих проектів, які розкривали тему взаємовпливів Франції й України, Греції й України, Іспанії й України, США й України, розглядали життя і діяльність видатних постатей минулого, які в новому для них етнокультурному середовищі зуміли реалізувати свої таланти.

За результатами семінару його учасники обмінялися створеними проектами, отримали диски й нові видання, люб’язно надані Українським центром вивчення історії Голокосту, та сертифікати.

_DSC0030

_DSC0026

_DSC0028

_DSC0031

Категорія: Новини
Оберіть мову