18-19 березня 2015 року на базі Херсонської загальноосвітньої школи I ступеня №25 Херсонської міської ради відбувся обласний науково-методичний семінар «Формування в учнів навичок здорового способу життя у системі роботи школи I ступеня» для вчителів початкових класів загальноосвітніх начальних закладів Херсонщини.

Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 18-19 березня 2015 року на базі Херсонської загальноосвітньої школи І ступеня №25 Херсонської міської ради (директор Тетяна Борисівна Бикова) відбувся обласний науково-методичний семінар «Формування в учнів навичок здорового способу життя у системі роботи школи І ступеня» для вчителів початкових класів загальноосвітніх начальних закладів Херсонщини.

Відкрила семінар, окреслила його мету і завдання та висвітлила питання «Формування ключових компетентностей зі збереження та зміцнення здоров’я дитини» Тетяна Вільямівна Комінарець, кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри теорії і методики дошкільного виховання та початкового навчання КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти». Директор навчального закладу, Тетяна Борисівна Бикова ознайомила присутніх з історією навчального закладу, що є дослідницько-експериментальним майданчиком щодо формування здоров’язбережувальної компетентності вчителя і учня початкової школи, досягненнями педагогічного колективу та учнів.

У науково-теоретичному блоці розглядалися питання: «Забезпечення наступності у формуванні потреби в здоровому способі життя між ДНЗ та початковою школою» (Тетяна Іванівна Туркот, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики дошкільного виховання та початкового навчання КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти»); «Формування здоров’язбережувальної компетентності вчителя та учня початкової школи» (Наталія Вікторівна Піддубна, заступник директора з навчально-виховної роботи Херсонської ЗОШ І ступеня №25 Херсонської міської ради); «ООЖН – ефективна педагогічна технологія  навчання здорового способу життя» (Таміла Миколаївна Клюєва, завідувач науково-методичної лабораторії початкового навчання КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» і Анна Валеріївна Смолієнко, учитель початкових класів Херсонської ЗОШ І ступеня №25 Херсонської міської ради ); «Нестандартні форми роботи на уроках «Основи здоров’я» у початковій школі (Катерина ВячеславівнаКалінкіна, вихователь, помічник учителя Херсонської ЗОШ І ступеня №25 Херсонської міської ради»; «Фізкультурно-оздоровчий графік роботи з молодшими школярами» (Сергій АнатолійовичГринченко, учитель фізичної культури  Херсонської ЗОШ І ступеня №25 Херсонської міської ради).  Присутнім було представленомасажну доріжку для стоп, виготовлену з кришечок від пластикових бутилок, що є не тільки чудовим засобом профілактики плоскостопості, а й благотворно впливає на весь організм дитини.

Другий день роботи семінару мав практичне спрямування. У методично-практичному блоці презентували уроки й виховні заходи досвідчені педагоги Херсонської загальноосвітньої школи І ступеня №25 Херсонської міської ради. На відкритих уроках з навчального предмета «Основи здоров’я» свою майстерність продемонстрували вчителі початкових класів Вікторія Миколаївна Фоменко та Наталія Іванівна Попова. Курси за вибором «Основи екології», «Уроки стійкого розвитку. Моя щаслива планета» провели Ольга Сергіївна Телеганова та Анжела Павлівна Пальчикова. Цікавими були фрагменти уроків фізичної культури та ритміки (учителі Сергій Анатолійович Гринченко, Дар’я Олександрівна Лавренко). Під час проведення уроків  вчителями були використані різні прийоми та методи щодо збереження фізичного, психічного, соціального та духовного здоров’я дітей. Години спілкування з таких тем, як «Шкідливі звички. Скажімо палінню: Ні!» та «В гостях у лікаря Води» провели Вікторія Вікторівна Галецька і Валерія Вячеславівна Запорожець. Надзвичайне враження на учасників семінару справило засідання клубів «Здоров’ятко» під кервництвом Галини Володимирівни Арканової і Натлії Вікторівни Піддубної, де мали місце різноманітні інтерактивні вправи, фітотерапія, музикотерапія, аромотерапія, виготовлення мила дітьми власноруч тощо. Завершився практичний блок семінару переглядом вистави «Секрет справжнього здоров’я», що підготувала Єлизавета Валентинівна Іваніцька.

 У ході круглого столу, де було розглянуто шляхи формування здорового способу життя молодших школярів у навчально-виховному процесі та в позаурочний час, учасники заходу дійшли висновку, що першочерговим завданням будь-якого навчального закладу має бути високий рівень здоров’я дитини, а за ним — високий рівень знань. Досвід  учителів початкової ланки Херсонської загальноосвітньої школи І ступеня №25  з використання здоров’язбережувальних  технологій у навчально-виховному процесі заслуговує на увагу та впровадження у  початкових класах загальноосвітніх навчальних закладів області.

По завершенні семінару вчителі отримали сертифікати та добірку наукових і методичних матеріалів на електронних носіях.

20150318_115931

20150319_121033

20150319_121100

20150319_130231

20150319_095448

Категорія: Новини
Оберіть мову