27 січня 2015 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулися п’яті обласні краєзнавчі читання «Й. К. Пачоський – видатний дослідник Таврійського краю (до 150-річчя від дня народження)»

27 січня 2015 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулися п’яті обласні краєзнавчі читання «Й. К. Пачоський – видатний дослідник Таврійського краю (до 150-річчя від дня народження)», до участі в яких були запрошені викладачі, вчителі географії, керівники краєзнавчих гуртків.

З доповідей учасників читань можна було дізнатися про життєвий та творчий шлях ученого, його внесок у розвиток природничих наук, становлення природоохоронної справи на Херсонщині та організацію природничо-історичного музею в Херсоні.

Розкриваючи методичні аспекти використання наукової спадщини Йосипа Конрадовича Пачоського в шкільному курсі географії, учасники читань виокремили ті теми навчальної програми, при вивченні яких доцільно звернутися до результатів досліджень вченого; визначили, що одним з ефективних прийомів вивчення географії рідного краю, є відвідування Херсонського музею природи, знайомство з експозиціями меморіальної кімнати видатного дослідника природи нашого краю.

Доповідачі представили власний досвід використання наукової спадщини Йосипа Конрадовича Пачоського на уроках географії та у позаурочній роботі з учнями.

У роботі обласних краєзнавчих читань взяв участь відомий краєзнавець, автор багатьох публікацій про Скадовський район Олег Миколайович Лиховид,керівник гуртка «Скадовські краєзнавці», директор Скадовського Центру дитячої та юнацької творчості.

Учителі географії, слухачі курсів підвищення кваліфікації, в рамках проведення обласних краєзнавчих читань, відвідали Херсонський музей природи.

Матеріали доповідей, а також статті, що надійшли від вчителів географії Великолепетиського, Великоолександрівського, Генічеського, Горностаївського, Новотроїцького та Чаплинського районів, увійшли до збірки матеріалів п’ятих обласних краєзнавчих читань.

Категорія: Новини
Оберіть мову