На базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 27 січня 2015 року відбувся круглий стіл, присвячений Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту.

На базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 27 січня 2015 року відбувся круглий стіл, присвячений Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту. Учасниками заходу були вчителі, методисти, директори загальноосвітніх навчальних закладів Херсона та області, працівники академії. До присутніх з вступним словом звернувся ректор академії професор Анатолій Миколайович Зубко, зазначивши значущість збереження історичної пам’яті про трагічні події Другої світової війни та актуальність запобігання ксенофобії та ворожнечі в сучасному світі. Модераторами круглого столу були викладачі академії – Людмила Миколаївна Назаренко, доцент, кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри менеджменту освіти, Любов Анатоліївна Гончаренко, доцент, кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри теорії і методики викладання соціально-економічних дисциплін, Тетяна Адамівна Асламова, завідувач науково-методичної лабораторії історії, правознавства і етики. Ресурсним центром академії з питань вивчення історії Голокосту було підготовлено виставку видань з тематики круглого столу. При підготовці круглого столу було використано матеріали Українського центру вивчення історії Голокосту, навчальні розробки люб’язно надані Домом Ванзейської конференції (Німеччина), відеосвідчення з архіву візуальної історії та освіти Фонду Шоа Університету Південної каліфорнії (США).

Учасники круглого столу ознайомилися з історію розстрільного Голокосту в Україні, процесом створення системи таборів смерті, вивчення військових злочинів проти людства на Міжнародному трибуналі в Нюрнберзі, обговорювали питання відповідальності за збереження історичної пам’яті.

Учасники круглого столу зазначили, що пам’ять про трагедію людей, яких винищували за расовими, національними і культурними ознаками, повинна зберігатися заради запобігання подібних дій у майбутньому.

Категорія: Новини
Оберіть мову