16 травня 2014 року відбувся очний етап Всеукраїнського онлайн турніру юних інтелектуалів «Знай Українське»

 

16 травня 2014 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся очний етап Всеукраїнського онлайн турніру юних інтелектуалів «Знай Українське», присвячений 200-річчю з дня народження Т.Г. Шевченка «Обніміться, брати мої». Метою турніру є формування національної свідомості та патріотизму в учнівської та студентської молоді, популяризація творчості Тараса Шевченка, сприяння в оволодінні учнями навичками роботи з тестовими формами контролю знань і їхньої підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання.

Реєстрація для участі в турнірі відбувалась у мережі Інтернет з 9 до 28  березня 2014 року. З Херсонської області зареєструвалося 13 команд (51 учасник). Турнір проходив у два етапи: заочний (для всіх зареєстрованих команд) та очний – для команд-переможців заочного етапу в командному заліку і 10 кращих – в особистому. Усього по Україні в турнірі взяли участь 6740 учнів.

Заочний етап відбувався в березні-квітні 2014 року за місцем розташування навчальних закладів і включав 4 тури тестування в режимі онлайн на сайті www.test-on-line.com за такими тематичними напрямами: «Життєвий шлях Т. Шевченка», «Т. Шевченко і література», «Т.  Шевченко і мистецтво», «Шевченкіана пам’яті».

В очному етапі взяли участь учні, які виявили у заочному етапі найвищі результати. У Херсонській області до фіналу турніру ввійшли: Ольга Щевелєва – учениця Любимівської загальноосвітньої школи I-III ступенів Іванівського району; Артем Фанін, Руслана Байрамова, Анатолій Недава, Юлія Понурко – учні Нововасилівського НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів — дошкільний навчальний заклад» Іванівського району; Юлія Поп, Світлана Горіна, Ярослав Чебукін, Ксенія Панченко – учні Каховської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 1; Надія Шмотолоха – учениця Фрунзенської загальноосвітньої школи I-III ступенів Генічеського району.

Учасників турніру привітали та нагородили дипломами Сергій Леонідович Курочкін – представник оргкомітету, начальник науково-методичного відділу Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти; Ніна Іванівна Левенець – начальник відділу дошкільної, загальної середньої освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації; Світлана Федорівна Одайник – проректор з питань зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти»; Людмила Петрівна Марецька – завідувач науково-методичної лабораторії української мови і літератури КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Учасники очного етапу турніру повинні були виконати 30 тестових завдань за обов’язкової присутності представника оргкомітету турніру, який здійснював контроль самостійності виконання завдань кожним учасником.

Учасники турніру мали можливість дізнатися про свої результати відразу після закінчення тестування за допомогою спеціальної програми.

Результати тестування оцінювалися за шкалою 0-40 балів (0 – мінімальний результат, 40 – максимальний результат).

Найбільше балів (33) серед учасників Херсонської області набрала Руслана Байрамова, учениця Нововасилівського НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів — дошкільний навчальний заклад» Іванівського району. У загальнонаціональному масштабі переможцем турніру стала команда Миколаївської гімназії №2 Миколаївської області. В особистому заліку перемогу вибороли учні загальноосвітніх навчальних закладів Чернівецької, Івано-Франківської, Житомирської, Сумської, Полтавської, Донецької областей. Усі переможці отримали в подарунок примірник унікального видання «Кобзаря» та Інтернет-планшет Samsung Galaxy Tab3.

DSC_0132 DSC_0113 DSC_0112 DSC_0087 DSC_0086 DSC_0061

Категорія: Новини
Оберіть мову