11 грудня 2014 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулася обласна конференція «Підприємницька компетентність учня як запорука його життєвого успіху»

11 грудня 2014 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулася обласна конференція «Підприємницька компетентність учня як запорука його життєвого успіху»(за підсумками польсько-українського проекту «Уроки з підприємницьким тлом»).

Відкрили конференцію проректор з навчально-методичної роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», кандидат психологічних наук Лідія Іванівна Слободенюк і проректор з питань зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», кандидат педагогічних наук Світлана Федорівна Одайник. З побажанням плідної роботи до учасників конференції звернулася завідувач кафедри теорії і методики викладання природничо-математичних та технологічних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», кандидат педагогічних наук Галина Сергіївна Юзбашева.

У роботі конференції взяли участь учителі біології, які є учасниками польсько-українського проекту «Уроки з підприємницьким тлом», шкільні лідери, учасники проекту «Шкільна академія підприємництва-2», а також слухачі курсів підвищення кваліфікації.

Зоя Володимирівна Філончук, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики викладання природничо-математичних та технологічних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», представила хронологію польсько-українського проекту «Уроки з підприємницьким тлом», його місце у реалізації компетентнісного підходу в природничій освіті.

Катерина Вікторівна Мазаєва, завідувач науково-методичної лабораторії біології і основ здоров’я, розкрила учасникам заходу особливості підготовки вчителів до написання конспектів уроків біології з підприємницьким тлом, а також ознайомила з технологіями, методами і формами роботи з учнями на таких уроках.

Тетяна Семенівна Мороз, учитель біології Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №31, ознайомила присутніх з методикою розроблення конспекту уроку біології з підприємницьким тлом, ходом його апробації, результатами діагностики учнів. Учитель представила учасникам конференції деякі форми роботи з учнями, з тих, що застосовує на уроках біології, що формують в учнів підприємницькі якості.

Шкільні лідери проекту «Шкільна академія підприємництва-2», Тетяна Миколаївна Кисельова, учитель економіки спеціалізованого НВК спортивного профілю «Загальноосвітня школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів – вище училище фізичної культури», та її учні – члени клубу підприємництва, і Лариса Анатоліївна Пішко, учитель економіки Цюрупинської гімназії, представили роботу клубів підприємництва у відповідних навчальних закладах.

Зоя Володимирівна Філончук і Катерина Вікторівна Мазаєва як координатори проекту презентували навчальний посібник «Уроки з підприємницьким тлом».

Завершилася конференція дискусією щодо перспектив імплементації проекту в навчальних закладах Херсонської області.

DSC0004

DSC00141

Категорія: Новини
Оберіть мову