29 жовтня 2014 року було проведено міжрегіональний семінар-практикум «Особливості функціонування навчальних закладів в умовах реалізації Концепції профільного навчання в старшій школі»

29 жовтня 2014 року на базі Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №30 із поглибленим вивченням предметів природничо-математичного циклу та англійської мови Херсонської міської ради та Херсонського фізико-технічного ліцею Херсонської міської ради при Херсонському національному технічному університеті та Дніпропетровському національному університеті було проведено міжрегіональний семінар-практикум «Особливості функціонування навчальних закладів в умовах реалізації Концепції профільного навчання в старшій школі».

Захід було організовано в рамках Договору про співпрацю між КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» та Миколаївським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

Мета семінару-практикуму – презентація досвіду роботи директорів загальноосвітніх навчальних закладів Миколаївської та Херсонської областей у контексті реалізації нової моделі якості освіти профільного навчання в старшій школі.

Учасниками заходу стали науково-педагогічні працівники Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», директори загальноосвітніх навчальних закладів, гімназій, ліцеїв Миколаївської та Херсонської областей.

З вітальним словом до учасників семінару звернулася Світлана Вікторівна Омельчук, начальник відділу загальноосвітніх навчальних закладів управління освіти Херсонської міської ради. Про сутність, мету та принципи організації профільного навчання в сучасному навчальному закладі розповіла Тетяна Олександрівна Кузьміч, кандидат педагогічних наук, завідувач науково-методичної лабораторії управління загальноосвітніми навчальними закладами КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти». Варіативний зміст освіти в умовах профільного навчання розкрила у своєму виступі Людмила Вікторівна Джумська, завідувач лабораторії менеджменту освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. З сучасними підходами до моделювання змісту та організації профільного навчання на основі компетентнісно орієнтованого підходу ознайомила Олена Володимирівна Грицан, методист лабораторії менеджменту освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

У практико-презентаційному модулі брали участь Оксана Вікторівна Барнаш, директор Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №30 із поглибленим вивченням предметів природничо-математичного циклу та англійської мови Херсонської міської ради з темою «Сучасні підходи до організації профільного навчання в освітньому закладі»; Микола Іванович Бабенко, директор Херсонського фізико-технічного ліцею Херсонської міської ради при ХНТУ та ДНУ з темою «Особливості організації навчального процесу в профільному навчальному закладі». Михайло Йосипович Сікора, директор Кіровської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Бериславської районної ради Херсонської області презентував модель розвитку сільського навчального закладу в умовах функціонування освітнього округу.

Зустріч керівників шкіл та методистів завершилась засіданням круглого столу за темою «Профільна освіта в Україні: перспективи розвитку». Учасники заходу подякували організаторам за цікаву роботу та висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю з питань практичного вирішення проблем профільної освіти на міжрегіональному рівні.

 IMG_8077

IMG_8109

Категорія: Новини
Оберіть мову