16 жовтня 2014 року делегація освітян Херсонщини відвідала навчально-виховний комплекс «Павлиська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ліцей імені В.О. Сухомлинського» та педагогічно-меморіальний музей В.О. Сухомлинського

16 жовтня 2014 року за ініціативи ректора КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», професора Анатолія Миколайовича Зубка делегація освітян Херсонщини, у складі якої були науково-педагогічні працівники КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» та представники педагогічної громадськості Херсонщини, відвідала навчально-виховний комплекс «Павлиська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ліцей імені В.О. Сухомлинського» та педагогічно-меморіальний музей В.О. Сухомлинського.

Херсонських педагогів – послідовників ідей В.О. Сухомлинського – гостинно зустріли в стінах славетної школи учні з хлібом-сіллю та теплими вітаннями, у яких відчувалося і шанобливе ставлення до легендарного педагога, і гордість за те, що мають честь навчатися в школі, що трепетно береже пам’ять про славетного земляка.

З привітальними словами до гостей звернулися начальник відділу освіти Онуфріївської районної державної адміністрації Олена Григорівна Самородченко та директор навчально-виховного комплексу «Павлиська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ліцей імені В.О. Сухомлинського» Валентина Федорівна Деркач. Вони наголосили на актуальності втілення педагогічної спадщини видатного педагога-гуманіста Василя Олександровича Сухомлинського у практику роботи сучасного навчального закладу та висловили готовність співпрацювати з освітянами Херсонщини в цьому напрямі.

Від імені Херсонської делегації до господарів звернулася кандидат педагогічних наук, проректор з наукової роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Ірина Ярославівна Жорова, яка подякувала за запрошення та вручила пам’ятний подарунок для учнів та вчителів навчального закладу.

Учасники делегації відвідали педагогічно-меморіальний музей В.О. Сухомлинського, де ознайомилися з педагогічною (біографічні відомості, фотографії, документи, спогади колег) та меморіальною (робочий кабінет і квартира родини Сухомлинських) частинами експозиції. По завершенню екскурсії педагоги вшанували пам’ять покладанням квітів до бюсту Сухомлинського.

Окрім музейних експонатів, освітяни Херсонщини під час візиту до навчально-виховного комплексу «Павлиська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ліцей імені В.О. Сухомлинського» цікавилися також шкільними традиціями, започаткованими Василем Олександровичем, що продовжуються і дотепер. Назавжди запам’ятається спілкування з учителем української мови і літератури Раїсою Микитівною Гришиною, яка працювала в школі разом з В.О. Сухомлинським з 1968 року. Жива розповідь Раїси Микитівни про людяність, любов до учнів, турботу про кожного педагога, якого брав на роботу до школи, неабияку працелюбність великого Вчителя викликали у співрозмовників невимовне відчуття реальності, сприйняття особистості Василя Олександровича без зайвого пафосу.

Усі члени делегації відзначили дбайливе ставлення школярів та педагогічного колективу до збереження пам’яті про В.О. Сухомлинського, адже продовжує буяти сад Матері; уже нові покоління учнів та продовжувачів ідей Учителя висадили каштанову, бузкову, самшитову алеї.

На завершення гостин на Кіровоградській землі, що дала Україні славетного сина, Херсонська делегація відвідала могилу видатного педагога та вшанувала його світлу пам’ять покладанням живих квітів.

IMG_4642

IMG_4643

IMG_4652

Категорія: Новини
Оберіть мову