16 жовтня 2014 року відбувся обласний науково-практичний семінар з теми «Соціально-психологічна робота з постраждалими у конфліктний та постконфліктний періоди. Усвідомлення цінності здоров’я»

16 жовтня 2014 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся обласний науково-практичний семінар керівників психологічних служб та методистів районних (міських) методичних кабінетів, які відповідають за діяльність психологічних служб системи освіти області з теми «Соціально-психологічна робота з постраждалими у конфліктний та постконфліктний періоди. Усвідомлення цінності здоров’я».

З метою посилення співпраці відомчих психологічних служб, волонтерських і міжнародних організацій у справі надання психологічної, соціальної і медичної допомоги вимушеним переселенцям, у семінарі взяли участь співробітники Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій у Херсонській області. Заступник начальника Головного управління Катерина Юріївна Гаврилова ознайомила учасників заходу з актуальними напрямами та змістом роботи в умовах конфліктних та постконфліктних ситуацій.

Про психологічну роботу з дітьми переселенців та постраждалих в умовах травматичної кризи та профілактики посттравматичних стресових розладів, яку здійснюють психологи служби надзвичайних ситуацій, повідомила Євгенія Валеріївна Дімітрова, психолог Головного управління ДСНС у Херсонській області.

Учасники семінару ознайомились із досвідом Херсонської міської психологічної служби (керівник служби Галина Миколаївна Гуренок) щодо здійснення соціально-психологічного супроводу та соціально-правового захисту дітей, які потрапили у складні життєві обставини.

Під час круглого столу завідувач науково-методичної лабораторії практичної психології і соціальної роботи Оксана Іванівна Ворона, методист лабораторії Артем Леонідович Мартиненко, спеціалісти ДСНС та керівники психологічних служб обговорили плани спільних заходів з означеної проблеми та акцентували на необхідності дотримання вимог Етичного кодексу психолога, посадових інструкцій, вимог методик психологічної чи соціальної діагностики, корекції та реабілітації зазначеної категорії населення.

DSCF1581

DSCF1582

DSCF1584

Категорія: Новини
Оберіть мову