8 жовтня 2014 року кафедра теорії і методики викладання соціально-економічних дисциплін провела обласну науково-практичну конференцію «До 100-річчя початку Першої світової війни»

DSCN6611 DSCN6616 DSCN6629 DSCN6633

У її роботі взяли участь науковці та педагоги Херсонської області.

Пленарне засідання було відкрито доповіддю доктора історичних наук, професора Сергія Григоровича Водотики, який окреслив важливість врахування досвіду та уроків Першої світової війни для сучасного покоління. Кандидат історичних наук, доцент Геннадій Володимирович Цибуленко підняв дуже актуальну для молоді проблему – «Військовий злочин і його покарання – проблематика народжена Першою світовою війною». Кандидат історичних наук, старший викладач Олексій Львович Коновалов досить досконало розкрив проблему біженців під час Першої світової війни в Україні. Також на пленарних засіданнях конференції з доповідями виступили науковці з провідних ВНЗ Херсонщини та вчителі історії і правознавства майже з усіх районів області. Вони окреслили питання пов’язані з: демографічною ситуацією в Україні напередодні І Світової війни; трансформацією ґендерних відносин європейців під час І Світової війни; вивченням ролі пропаганди під час І Світової війни; обґрунтуванням побутового життя аристократії в роки І Світової війни; використанням краєзнавчого матеріалу при вивченні теми «Перша світова війна»; роботою з дітьми щодо розуміння наслідків І Світової війни як складової патріотичного виховання тощо.

У процесі роботи конференції було зроблено висновок про важливість врахування сучасним поколінням наслідків Першої світової війни і необхідністю формування в учнів на уроках історії усвідомлення недопустимості військової агресії на прикладі вивчення подій І Світової війни.

Категорія: Новини
Оберіть мову