26 січня 2022 року відбувся обласний етап XXII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика серед учнів 3-11 класів, учнів ЗПТО та студентів закладів вищої і фахової передвищої освіти Херсонської області.

26 січня 2022 року відбувся обласний етап XXII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика серед учнів 3-11 класів, учнів ЗПТО та студентів закладів вищої і фахової передвищої освіти Херсонської області. Через епідеміологічну ситуацію на Херсонщині конкурс проходив в онлайн-режимі на платформі Zoom. З метою якісного та ефективного проведення змагань, унеможливлення порушення академічної доброчесності напередодні було проведено тренувальне підключення для всіх локацій об’єднаних територіальних громад, під час якого було здійснено демонстрацію робочих місць учасників, наявності необхідної для проведення конкурсу техніки.

Загалом у конкурсі взяли участь 136 учнів 3-11 класів ЗЗСО, 10 студентів закладів вищої освіти та 15 студентів закладів фахової передвищої освіти.

Конкурс було розпочато з привітань учасників від оргкомітету та журі, а саме голови журі конкурсу серед студентської молоді Людмили Марецької, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри теорії й методики викладання навчальних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» та голови журі конкурсу серед учнів ЗЗСО Олени Карабути, кандидата філологічних наук, доцента кафедри української і слов’янської філології та журналістики Херсонського державного університету. Також під час змагань були присутні члени журі та оргкомітету, які вели спостереження за дотриманням затверджених умов проведення конкурсу онлайн. Варто відзначити, що на місцях відповідально поставилися до організації змагань, тож серйозних зауважень з боку журі та оргкомітету не надходило.

Перевірка робіт учасників відбулася 27 січня на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти». У кожній номінації учасників визначено трьох переможців, які візьмуть участь у фінальному етапі конкурсу, який відбудеться 26 лютого 2022 року. З результатами конкурсу можна ознайомитися на сайті академії в рубриці «методична діяльність» — «учнівські конкурси».

Категорія: Новини
Оберіть мову