Завершився перший всеукраїнський онлайн-курс для тренерів з інклюзивної освіти, організований Міністерством освіти і науки України спільно з міжнародним благодійним фондом LUMOS (Велика Британія).

Завершився перший всеукраїнський онлайн-курс для тренерів з інклюзивної освіти, організований Міністерством освіти і науки України спільно з міжнародним благодійним фондом LUMOS (Велика Британія). Вісім місяців тривало цікаве і змістовне навчання на платформі  Microsoft Teems , виконання практичних та домашніх завдань у створеному кожним учасником ресурсі «Блог-щоденник навчання». Протягом курсу було апробовано програму  підготовки тренерів для підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів освіти з інклюзивним навчанням та фахівців інклюзивно-ресурсних центрів. Навчання проходили керівники і методисти ресурсних центрів підтримки інклюзивної освіти з усіх областей України з метою подальшого впровадження програми під час підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів освіти.

За результатами навчання  Міністерством освіти і науки видано наказ №656 від 11.06.2021 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів освіти з інклюзивним навчанням та фахівців інклюзивно-ресурсних центрів», (https://mon.gov.ua/storage/app/uploads/public/60d/c5a/861/60dc5a8617885425958156.pdf), у якому надано Типову програму  підготовки тренерів для підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів освіти з інклюзивним навчанням та фахівців інклюзивно-ресурсних центрів. У наказі наданий перелік національних тренерів з інклюзивної освіти, які успішно завершили навчання. До складу команди тренерів увійшла завідувачка ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Юдіна Олена Вікторівна.

Підвищення кваліфікації педагогічних працівників області у галузі інклюзивної освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» буде і надалі проводитися на високому професійному рівні. Запрошуємо на наші  курси, тренінги та семінари, присвячені інклюзивному навчанню.

Категорія: Новини
Оберіть мову