04 червня 2021 року відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з історії України.

04 червня 2021 року відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з історії України.

У Херсонській області зареєструвалися 8145 випускників. У зовнішньому незалежному оцінюванні з історії України взяли участь 5392 учасники, що складає 66,20 % від загальної кількості зареєстрованих.

Працювали 35 пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ППЗНО): 16 – у м. Херсоні; 4 – у м. Новій Каховці; 3 – у м. Каховці; 2 – у м. Олешки; 3 – у м. Бериславі; 2 – у м. Генічеську; 1 – у смт. Велика Олександрівка; 2 – у м. Гола Пристань, 1 – у м. Скадовськ, 1 – у смт. Чаплинка.

На ППЗНО працювали педагогічні, науково-педагогічні працівники (відповідальні, інструктори, чергові), 35 працівників ДСО при МВС. Здійснювали контроль за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання 35 уповноважених осіб Українського центру оцінювання якості освіти.

Сертифікаційна робота з історії України містить 60 завдань. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання, – 94. На виконання сертифікаційної роботи було відведено 150 хвилин. Результат виконання завдань №1-30 («Історія України ХХ – початку ХХІ століття») за вибором випускника може бути зарахований як державна підсумкова атестація з історії України. Результат виконання завдань усього тесту буде використаний під час вступу до вишів України.

Із завданнями сертифікаційної роботи і правильними відповідями до них можна ознайомитися в розділі «ЗНО-2021. Історія України».

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з історії України будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників до 25 червня 2021 року.

Категорія: Новини
Оберіть мову