Навчальний семінар «Інтернаціоналізація у середовищі вищої школи: міжнародний досвід університету імені Масарика»

Навчальний семінар «Інтернаціоналізація у середовищі
вищої школи: міжнародний досвід університету імені Масарика»

10 червня 2021 року в межах чесько-українського проєкту «Зміни педагогічних факультетів та університетів у 21 столітті», що реалізує  Університет імені Масарика за підтримки Чеської агенції розвитку для науково-педагогічних та педагогічних працівників, аспірантів КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» було проведено навчальний семінар на тему «Інтернаціоналізація у середовищі вищої школи: міжнародний досвід університету імені Масарика».

Спікером семінару виступила Ірина Жорова, доктор педагогічних наук, професор, перший проректор КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Під час семінару було презентовано міжнародний досвід інтернаціоналізації університету імені Масарика. Зокрема було представлено «Collaborative Online International Learning» (CОІL) – Спільне Міжнародне Навчання Онлайн. Модель CОІL поєднує три основних завдання: пов’язати аудиторії по всьому світу, організувати співпрацю учнів та вчителів заради спільної мети, здобувати студентами і вчителями міжнародний досвід без мобільності. Також висвітлено особливості роботи Центру зовнішньої співпраці: місія, зміст, напрямки, функціонування, мобільність та проєкти.

Досвід чеських колег є цінним для підвищення якості процесів інтернаціоналізації в академії.

Категорія: Новини
Оберіть мову