З метою ознайомлення педагогічної спільноти Херсонщини з особливостями освітніх програм (Лист МОН України №1/9-188 від 07.04.2021) 19 травня 2021 року в режимі онлайн відбувся обласний науково-практичний вебінар «Освітня програма «Світ чекає крилатих» – летімо разом» від Анжеліки Цимбалару для вчителів початкових класів.

З метою ознайомлення педагогічної спільноти Херсонщини з особливостями освітніх програм (Лист МОН України №1/9-188 від 07.04.2021) 19 травня 2021 року в режимі онлайн відбувся обласний науково-практичний вебінар «Освітня програма «Світ чекає крилатих» – летімо разом» від Анжеліки Цимбалару для вчителів початкових класів. У його роботі взяло участь 35 педагогів закладів загальної середньої освіти Херсонської області.

Привітав присутніх  і  розкрив питання «Шкільна освіта, яка дарує крила» віце-президент Національної академії педагогічних наук України, директор Інституту педагогіки НАПН України, доктор педагогічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Олег Михайлович Топузов.

Із сучасним вітчизняним освітнім проєктом та програмою для початкової школи «Світ чекає крилатих»  ознайомила педагогів Анжеліка Дмитрівна Цимбалару, доктор педагогічних наук, науковий співробітник відділу інновацій та стратегій розвитку освіти Інституту педагогіки НАПН України, науковий керівник проєкту .

За словами авторки основною метою програми є органічна інтеграція навчальних предметів і їх практичного використання. Завдяки інтеграції змісту освіти у програмі зменшено кількість навчальних предметів, усунено їх дублювання. Це дає можливість збільшити час на опанування рідної та іноземної мов, математики й природознавчого компоненту. Анжеліка Дмитрівна зазначила, що програма спрямована як на забезпечення належного рівня знань, умінь і навичок молодших школярів, так і на розвиток їхньої уяви, пам’яті, уваги і логічного мислення, формування навичок взаємонавчання та самооцінювання. А структурування занять відбувається на засадах критичного мислення.

Ще одна особливість програми — дітям не потрібно носити кілька зошитів і книг, тому    що всі заняття проводяться за одним журналом. Сам журнал має свою тематику і розрахований на тиждень навчання, розкриваючи суть кожної теми з різних точок зору.

А.Д.Цимбалару запевнила, що за вище зазначеною освітньою  програмою на дітей чекає захопливе активне навчання: дидактичні ігри, дослідження, екскурсії, квести, навчальні проекти, заняття з нейробіки, навчання через навчання інших – казкових героїв лаксиків тощо.

Підбиваючи підсумки роботи вебінару, Таміла Миколаївна Клюєва, завідувач навчально-методичної лабораторії початкової освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», відзначила корисність отриманої інформації  та побажала розширення кола «крилатиків».

Категорія: Новини
Оберіть мову