Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 15-16 квітня 2021 року в режимі онлайн відбувся обласний науково-практичний семінар для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти з теми «Інноваційні підходи до організації діяльності музичного керівника закладу дошкільної освіти».

Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська  академія неперервної освіти» 15-16 квітня 2021 року в режимі онлайн відбувся  обласний науково-практичний семінар для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти з теми «Інноваційні підходи до організації діяльності музичного керівника закладу дошкільної освіти». До участі в семінарі долучилося 25  педагогів міста та області.

З вітальним словом до учасників семінару звернулася Тетяна Вадимівна Киричук, завідувач навчально-методичної лабораторії дошкільної освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Під час семінару Інна Анатоліївна Коча, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії і методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій висвітлила тему «Сучасні аспекти організації роботи музичного керівника в закладі дошкільної освіти», а також розкрила переваги використання інформаційно-комунікаційних технологій у роботі музичного керівника.

Тетяна Григоріївна Чикалова, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії і методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій наголосила на важливості використання музикотерапії як засобу збереження та підтримання емоційного та психічного здоров’я дошкільнят, зосередила увагу учасників семінару на методах музикотерапії та цікавих видах роботи з дітьми; розкрила особливості використання інноваційних технологій музично-мовленнєвого розвитку дітей дошкільного віку.

Анна Володимирівна Швед, викладач кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій обґрунтувала важливість використання логоритмічної роботи в системі музичного виховання дошкільнят, а також розкрила особливості використання «орфівського оркестру» та різноманітних логоритмічних вправ з дітьми.

Органічно доповнили семінар цікаві інноваційні інструменти: інтерактивна віртуальна дошка, продуктивно відбулась співпраця у сесійних залах, яка дала можливість педагогам поділитися практичними наробками з досвіду роботи.

Семінар не вичерпався дводенною взаємодією, а продовжується у віртуальному форматі через використання інтерактивної дошки, де педагоги мають можливість обмінюватися досвідом у рубриці «Методичні родзинки для музичного розвитку маленької дитинки».

Категорія: Новини
Оберіть мову